GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e petrol yanıtı

Tarih
26 Kasım 2015
İzlenme
1291 Kişi

26 Kasım 2015

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar toplantısında Putin'in Türkiye'ye yönelik sözlerine sert cevaplar verdi. Putin'in Türkiye'yi IŞİD'den petrol aldığına yönelik suçlamalarına cevap veren Erdoğan "IŞİD petrolünü bize değil, Esad'a sor" dedi.

IŞİD PETROLÜNÜ BİZE DEĞİL ESAD'A SOR

"Diyorlar ki, Türkiye IŞİD'den petrol alıyor. Yazıklar olsun. Türkiye'nin petrolünün de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatla mükelleftir. IŞİD çıkardığı petrolü Esad'a satıyor. Parayı da oradan alıyor. Para kaynağı da belli. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. IŞİD'in finans gücünün ardında bir yere aranacaksa Esad rejimi olmalıdır. IŞİD petrolünü bize değil, Esad'a sor. "

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

 

"IŞİD meselesinin açıkça ortaya çıkmasını istiyorum. Bu örgütü bahane ederek bölgeyi dizayn etmenin peşinde olanların asıl yüzlerini hep birlikte görmüş olduk. Türkiye'den başka ciddi olarak bu örgütle mücadele eden ülke yok. Öteden beri tutumumuz net. Cumhurbaşkanı olarak, başbakanlığım döneminde de bunu söyledim. En çok zarar gören ülkeyiz. Niğde, Şanlıurfa, Ankara ve Gaziantep'te, Adıyaman'da IŞİD saldırılarına maruz kaldık. 140 vatandaşımızı kaybettik. 7 güvenlik görevlimizi şehit verdik. 2011 yılından beri 3000 kişi gözaltına alındı, bunlardan yaklaşık 800'ü tutuklandı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER