GÜNCEL

Cem Küçük : RTÜK’ten yeni bir skandal

Tarih
28 Aralık 2015
İzlenme
1793 Kişi

Bir FETÖ karargahı olan RTÜK konusunda bugüne kadar herşeyi belgeli yazdım ve belgelerle yazmaya devam ediyorum. 21 Ekim 2015 tarihinde iki tane Fethullahçı terör kanalının lisansının uzatılması konusunda RTÜK üyelerinin tamamının oybirliğiyle Fethullahçı teröristlerin tarafını tuttuğunu belgeleriyle kanıtladım. Sözde AK Parti üyeleri olan RTÜK mensupları dahil hepsi birden bu ihanete imza atmışlardı. 21 Ekim 2015 skandalının daha da büyük boyutları ortaya çıkıyor. 21 Ekim’deki skandal karardan önce bu RTÜK üyeleri hukuken uyarılmasına rağmen bu rezalet gerçekleşmiş.

 Bugün yayınladığım resmi belgede görüleceği gibi RTÜK’e bağlı izin ve tahsisler daire başkanlığı kurumun hukuk müşavirliğinden Fethullahçı terör organları niteliğindeki iki kanalın lisanslarının uzatımı noktasında görüş istemiştir. Yayınladığım resmi belgede görüleceği üzere hukuk müşavirliği Fethullahçı kanallarının süre uzatımı için hukuki anlamda  OLUMSUZ görüş  bildirmiştir. Dahası aynı hukuk müşavirliği bu iki Fethullahçı terörist kanal senelerce para ödemeden yayın yaptığı için bu kanallara yaptırım uygulanması gerekir görüşünü vermiştir. Müşavirlik hukuki açıdan yapılması gerekeni açık biçimde ortaya koymuştur. Bu hukuksal gerçeğe rağmen RTÜK’ün  İzin ve Tahsisler Daire Başkanlığı tarafından hukuk alenen çiğnenerek Fethullahçı terör örgütü kanallarının lisans yenileme işlemi tasadışı şekilde devam ettirilmiştir. RTÜK kanunu madde 33 çok açık ve nettir. Hukukun emrettiği şekilde FETÖ kanalları için çok ağır yaptırımlar olması gerekirken, tam aksine Sulh Ceza Hakimliği kararına göre terör örgütü kanalları olan bu FETÖ organları RTÜK tarafından ödüllendirilmiştir. Bugün saat 10.00’da Mehmet Acet dostumuz inşallah bu  yazımdaki soruları RTÜK Başkanı Yerlikaya’ya da sorar.

 Devletimizin önemli bir kurumuna bağlı iki müfettiş bu skandalı incelediğinde başlıca sorumlu olarak Daire Başkanı Muhsin Kılıç ve Kurul Başkanvekili Hikmet İnce’yi tespit ettiler. Savcılık bu meseleseyi detaylı şekilde soruşturuyor. Önümüzdeki süreçte FETÖ yardakçısı bu iki isim de yargılanacak. Hukuk müşavirliğinin raporu sümenaltı edilerek açıkça hukuk çünenmiş ve FETÖ’ye yardm ve yataklık edilmiştir. Maalesef tüm RTÜK üyeleri de aynı şekilde hukuku çiğnemiştir. Gelin RTÜK kanunu madde 33’ü dikkatle okuyalım...

 MADDE 33 - (1) Üst Kuruldan yayın lisansı almadan veya yayınları Üst Kurul tarafından geçici olarak durdurulmasına ya da yayın lisansı iptal edilmesine rağmen yayın yapan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü, bir yıldan iki yıla kadar hapis ve bin günden beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Tüzel kişiler hakkında ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 60 ıncı maddesindeki güvenlik tedbirleri uygulanır. İzinsiz olarak faaliyetine devam eden yayın cihaz ve tesisleri Üst Kurulca mühürlenerek kapatılır.

 Peki RTÜK kendi içinde bu skandal ile ilgili ne yapmıştır? Fethullahçı örgütün kanalı olan Yumurcak TV’den lisans ücreti almadan lisans veren Mustafa Demiraslan, Muhsin Kılıç ve Hikmet  İnce hakkında açılan soruşturma sonrasında verilen çok düşük cezalar (uyarma ve kınama cezaları) dahi hukuksuz olarak kılıfına uydurularak zaman aşımına uğradı diye kaldırılmıştır.  Yine Mustafa Demiraslan, Muhsin Kılıç ile Hikmet İnce adlı FETÖ ile intisaklı şahısların disiplin cezaları silinmiştir. Bu hukuksuzluğu yapan da üst kurul disiplin kurulu Başkan’ı olan İlker Ilgın adlı şahıstır.

 Muhsin Kılıç ise mükafat olarak en önemli daire olan RTÜK’teki gizli belge ve bilgilerin tutulduğu  Bilgi İşlem Daire Başkanı yapılmıştır. Bu atamayı yapan da şimdilerde benim aleyhime her yerde atıp tutan ama 21 Ekim 2015’teki ihanetin aktörlerinden Taha Yücel’dir. Muhsin Kılıç denen tescilli Fethulllahçı şahıs sözde AK Parti üyesi Taha Yücel tarafından hala korunup kollanıyor.

 Ayrıca bir skandal daha var... Samanyolu Holding ortaklığındaki 7 ayrı şirketin ortaklık yapısı numaradan değiştirildi.  RTÜK Üst Kurul Başkan Danışmanı Yılmaz Kesmeci ise bu hukuk cambazlığına yol verdi ve göz yumdu. Bu resmen FETÖ’nün hukuktan kaçma teşebbüsüydü. Halen de yiğitler diyarı Erzincan şehrimizin adı kirletilerek bir kanalda alenen terör örgütü propaganda yayınlarına devam ediliyor. RTÜK bu konuda bir lisans iptalı yada yasaya aykırı işlemden dolayı bir işlem başlatmadı.

28 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER