GÜNCEL

Cem Küçük : İspanya’da terörü övünce ne oluyor?

Tarih
19 Şubat 2021
İzlenme
595 Kişi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşma yapıyor. Gara Operasyonunu anlatıyor. Kaçırılan bir polisimiz için AK Parti milletvekili aracı oluyor, konuyu Pervin Buldan’a aktarıyor. Buldan da, “Biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar” diyor. 

Soylu PKK’yı kınıyor. HDP sıralarından “yuhh” sesleri geliyor...

Bunların hepsi Türkiye’de oluyor. Her gün medyada onlarca terörist ve katil Selahattin Demirtaş'a övgüler düzülüyor. 

Gara Operasyonu biter bitmez HDP’li Hüda Kaya, Birleşik Arap Emirlikleri’nin finanse ettiği Ahval’a bağlanıyor ve FETÖ artığı Yavuz Baydar’a, “13 kişinin katili Türk devleti ve Türk ordusudur” diyor. 

gergerlioğlu gara ile ilgili görsel sonucuÇünkü PKK ondan öyle istiyor. Her gün devlet şöyle adam kaçırdı diye onlarca yalan söyleyen Ömer Faruk Gergerlioğlu PKK’nın kaçırdığı polislerimiz ve askerlerimiz için kılını kıpırdatmıyor. Çünkü PKK öyle talimat vermiş. 

Gazete ve televizyonlarda yapılan PKK propagandalarını söylemiyorum bile. Türkiye’ye her gün akıl veren AB üyesi ülkelerde durum nasıl? Hemen bakalım. İki gün önce İspanya’da yaşananlar ibretliktir. 

İspanyol rapçi Pablo Hasel şarkılarında terör örgütleri GRAPO, ETA ve Terra Lliure'yi öven ifadeler kullandığı için 2014'te iki yıl hapis cezası aldı. O dönemde cezası ertelenen Hasel, 2017'de güvenlik güçlerine karşı gelme ve 2018'de bina basmaktan ayrıca hüküm giydi.

GRAPO “1 Ekim Anti-Faşist Direniş Grupları" anlamına geliyor. İspanya’da terör örgütü ETA’nın öncülüğünde bağımsız bir devlet kurulmasını isteyen bu örgüt birçok terör saldırısında bulunmuştur. 

Terra Lliure diğer adıyla TLL “Özgür Topraklar” anlamına geliyor. 1978’de kurulan bu terör örgütü birçok terör saldırısında bulunmuş ve masum insanların ölümüne sebep olmuştur. 

Pablo Hasel ile ilgili görsel sonucuİşte bu rapçi Pablo Hasel bu terör örgütlerini şarkılarında ve tweetlerinde övdüğü için; ayrıca İspanya’da Kral VI. Felipe ve babası Juan Carlos hakkındaki açıklamaları sebebiyle 9 ay hapis cezası aldı. İspanya Yüksek Mahkemesi de bu cezayı onadı. Ana gerekçe terörü ve terörizmi övmek (glorifying terrorism). 

Bakın mahkemenin verdiği kararın İngilizcesi aynen şöyle:

The court noted that Hasél had referred to the former Spanish king Juan Carlos as a “drunken tyrant” and a “mafia capo”, praised Eta and other terrorist groups, called the national police “murderers” and accused the Guardia Civil of torturing and murdering migrants.

Yukarıda yazdığım gibi terörü övmek ve eski İspanya Kralı Juan Carlos’a “sarhoş zorba” gibi laflar ediyor. Aldığı hapis cezasının içinde, polislere katil demek de var. Bizde Boğaziçi gösterilerinde polislerimize neler söylenmedi ki? Kaldı ki bizde Meclis’te Türk ordusu için “Suriye’de işgalci” bile dendi. 

İspanya’da gösteriler var ama solcu medyanın abarttığı kadar değil. Barcelona’da 2 bin kişi. Belki bir o kadar da diğer şehirlerde var. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER