GÜNCEL

Cem Küçük : Gerçek kripto FETÖ’cüleri tanıyalım

Tarih
30 Ocak 2019
İzlenme
2136 Kişi

Sözcü paçavrası kaç gündür yalan haberlerle gazete ve internet sitesinden Türkiye gazetesini, TGRT’yi, patronumuzu hedef alıyor. Yetmiyor, Fuat Uğur’u ve beni isim vererek okuyucularına hedef gösteriyor. Millete her türlü hakareti eden, beyin resimleriyle aşağılayan bu paçavraya 2. iddianameye göre kayyum gelmesi kaçınılmaz. Yakında Sözcü diye bir gazete tarihte bir kötü anı olacak.

Tabii Sözcü yalanları ve saldırganlığı yaparken Odatv ve Soner Yalçın’dan yardım alıyor. Zaten eski Maocu artığı Freddy Mercury, Soner Yalçın abisinden aldığı bayat haberleri yayınlamaktan başka iş yapmıyor. Bu çeteye, gerçek kripto FETÖ’cüler kimmiş hatırlatalım. 

Haklarında FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etme davası Sözcü’ye açıldı. Yazarları yargılanıyor. FETÖ gazetesi olduğunu sahibi Turan Ababey’in bile itiraf ettiği Karşı’nın davası da sürüyor. Soner Yalçın’ın emriyle Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, Karşı gazetesinde 17-25 Aralık’taki FETÖ tapelerini meşrulaştıran yayınlar yaptılar. 

Geçen hafta iki Barış’ın FETÖ’yü meşrulaştıran haberlerinden örnekler vermiştim. Başka örnekler de verelim. Mesela Barış Pehlivan 15 Aralık 2014’te Karşı gazetesinde “Ahlaksızlar: 4 Ahlak: 0” yazısıyla FETÖ’nün illegal 17-25 Aralık dosyasıyla bakanların yargılanmasını istedi. Ahlak, günah, vicdan, kul hakkı gibi kelimelerle algı yaptı ve FETÖ’cü polis ve savcılara destek oldu. Kripto FETÖ’cülük işte budur. 

Aynı Barış Pehlivan 26 Şubat 2014’te “Sıtkı Ayan’ın bilinmeyenleri” başlıklı yazısıyla yasa dışı bir FETÖ tapesini hukuka uygunmuş gibi yayınladı. Peşinden Soner Yalçın 4 Mart 2014’te Sözcü’de “Erdoğan’ın hâli çok acıklı” başlıklı iğrenç bir yazı yazdı ve “Reza Zarrab-Sıtkı Ayan iç mesele değildir” dedi. Yazısından bir bölüm okuyalım:

“Ba­kı­nız: Cum­hu­ri­yet­çi­le­rin 2016'da baş­kan ada­yı ola­ca­ğı id­di­a edi­len New Jer­sey Va­li­si Chris Chris­ti­e, İran ve Su­dan ti­ca­re­ti ne­de­niy­le ge­çen se­ne Sıt­kı Aya­n'ı eya­le­tin­de ka­ra lis­te­ye al­dı­ğı­nı anım­sa­ta­yım.

Er­do­ğan teh­li­ke­nin far­kın­da mı? Çün­kü ken­di­si­ni ulus­la­rara­sı mah­ke­me­de yar­gı­la­ya­cak­lar. O ise hâ­lâ me­se­le­yi iç so­run ola­rak gö­rü­yor! San­dı­ğın ken­di­ni kur­ta­ra­ca­ğı­nı sa­nı­yor! Hâ­li as­lın­da çok acıklı…” 

Gördüğünüz gibi Soner Yalçın, Erdoğan’ın uluslarası mahkemelerde teröre yardım etmekten yargılanacağını açık açık yazmış. Erdoğan’ın, kendini kurtaramayacağını söylemekten utanmamış. İllegal tapeler resmîymiş gibi bir hava katarak FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etmiş. Nasıl ama?

Daha bitmedi. 24 Ocak 2014’te Odatv flaş bir haber duyurdu. Buna göre Cumhuriyet’ten ayrılan İlhan Taşçı Karşı’nın Ankara temsilcisi olmuştu. Odatv’den bu tanıtımı okuyalım:

“Yalana Karşı Gerçeğin Gazetesi, sloganıyla yola çıkan Karşı yönetiminin, Ankara kadrosunu kurmak için İlhan Taşcı’ya tam yetki verdiği öğrenildi.  Dev yazar kadrosuyla adından söz ettiren Karşı gazetesi, İlhan Taşcı’nın Ankara Temsilcisi olmasıyla birlikte, çarpıcı haberleriyle de 9 Şubat Pazar günü okurlarıyla buluşacak.”

FETÖ gazetesi Karşı, Odatv’de nasıl övülüyor, görüyoruz. Daha bitmedi. Sırada bu defa Barış Terkoğlu var. 27 Şubat 2014’te FETÖ’cü Karşı gazetesinde Başbakanın akçeli işlerini yayınlayan gazeteciye Zekeriya Öz’ün yaptıklarını yazmış. Güya Öz’ü eleştirir gibi yaparak o zaman Başbakan olan Tayyip Erdoğan’a aleni hakaret etmiş. Neyle, FETÖ tapeleriyle. 

13 Nisan 2014’te Barış Terkoğlu “Karşı, çalışanlarının direniş gazetesi” diye bir Tweet attı. Terkoğlu 14 Nisan’da “Karşı gazete direnişçileri patronun açıklamasını böyle izliyor” diye Tweetlerine devam etmiş. FETÖ’cü karşı gazetesini ölümüne savunuyorlar. Bu arada iki Barış’ın kitabı çıkacakmış. Umarım FETÖ’cü iş adamlarının avukatlığını yapan ve onları kurtaran Kemalist avukatlardan da bahsetmişlerdir; Turgut Kazan, Aslı Kazan, Hüseyin Ersöz, Ersan Şen, Metin Feyzioğlu gibi... 

Şimdi söyleyin bakalım kim kripto FETÖ’cü? FETÖ’nün Karşı gazetesinde çalışan ve FETÖ’cü polis ve savcıların yasa dışı tapelerini yayınlayan, orada yazan iki Barış, FETÖ’cü teröristleri aklamıştır. Yani bilerek ve isteyerek FETÖ’ye yardım etmiştir. Karşı gazetesi ikinci iddianamesinde bunların hepsi olacak. Aynı Sözcü gibi Odatv de FETÖ’ye isteyerek yardım etti. 

Sözcü-Odatv çetesinin FETÖ’yle olan bağlarını bütün örnekleriyle anlattık. Hepsi somut, kanıtlı, belgeli. Söyleyecek sözü olmayan iftira atar. Zaten devlet nezdinde Sözcü-Odatv bir görülüyor. Yok birbirinden farkları. Tüm okuyucularımız ve izleyicilerimiz de gerçek kriptoları tanımış oldu böylece.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER