GÜNCEL

Cem Küçük : Futboldaki şike kumpasçıları hesap vermeyecek mi?

Tarih
06 Temmuz 2019
İzlenme
457 Kişi

3 Temmuz 2011’deki şike adıyla açılan dava etkisini hâlâ sürdürüyor. Aradan tam 8 sene geçti. FETÖ’cü savcı, hâkim ve polislerin derdi Aziz Yıldırım’ı içeri atmak ve Fenerbahçe’ye diz çöktürmekti. Taraftarın büyük desteği ile bu kumpas FETÖ’nün elinde patladı. 

Bu operasyonu yapan FETÖ’cüler suçu Başkan Erdoğan’a atıp aradan sıyrılacaklarını düşündüler. Aziz Yıldırım’ın büyük direnişi ve sağlam durması da FETÖ’cüleri hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü onlar aynen Ergenekon ve Balyoz’da olduğu gibi taraftar bir iki bağırır çağırır, sonra susar oturur sandılar. Ama öyle olmadı. Ayrıca 3 Temmuz kumpasıyla bütün taraftarlar birbirlerine düşman edildi.

17/25 Aralık olduktan sonra FETÖ’nün bütün pislikleri ortaya döküldü. 15 Temmuz’dan sonra artık terör örgütü olduğu netleşti. Geçmişte kumpas davaları yapan savcı ve hâkimlere de soruşturma açıldı. Aynı şekilde şikeyi yapan FETÖ’cü polislerin çoğu cezaevinde çürüyor. Yargıtay 9. Ceza Dairesi şike kumpasını onayan eski Yargıtay üyesi Mesut Kundakçı'ya FETÖ üyeliğinden 12 yıl hapis cezası verdi. 

orhan erdemli ntv ile ilgili görsel sonucu

Terörist başı Fetullah Gülen'in avukatlarından Orhan Erdemli de yaptığı açıklamada, “FETÖ'nün yargı ve emniyetteki üyelerinin kumpasıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilere operasyon yapıldı” demişti. Kumpasın savcısı Mehmet Ekinci ise tutuklandı. Yani her şey açık. Şike kumpasını kuran emniyet ve yargıdaki FETÖ’cüler hesap veriyorlar. 

Ancak bu kumpasta özellikle Fenerbahçe’yi UEFA’ya şikâyet eden bazıları da kamuoyunu ikna etmede kullanıldıklarını bizzat Aziz Yıldırım açıkladı. 24 Ağustos 2016’da, yani darbeden hemen sonra Aziz Yıldırım NTV’de aynen şunları söyledi: 

"Herkesten şikâyetçiyiz. Şikâyetçi olduğumuz insanlar var. Lütfi Arıboğan'dan, Mehmet Helvacı'dan, o dönem TFF'de görev yapan ve Galatasaray'a geçenlerden şikâyetçiyiz. Herkesten şikâyetçiyiz."

aziz yıldırım ntv ile ilgili görsel sonucu

Aynı programda Şekip Mosturoğlu da TFF'nin FETÖ'den temizlendiğine inanmadığını söyledi ve şunları ekledi:

“Geçen sene futbolcuların su içme görüntülerini alın. Bakın hangi futbolcu nasıl su içiyor. Oradan anlarsınız. Ben Türk futbolunun ve TFF'nin FETÖ'den temizlendiğine inanmıyorum. Lütfi Arıboğan TFF'den çıkıp Galatasaray'a CEO oldu. Tesadüf mü?"

Bir kumpas sadece savcı, hâkim ve polisle yapılmaz. Bunun başka ayakları da vardır. FETÖ’ye ilk uyananlardan biri olan Aziz Yıldırım’a kulak vermek lazım. Futbolda ne yapılmak istendiğini ondan daha iyi bilen yok. Ayrıca Fenerbahçe de kumpasın içinde olanlara dava açma hakkını kullanacaktır. 

FETÖ’yle beraber bu kumpası yapanlara hukuk önünde hesap sormak gerekiyor. Yoksa yapanın yanına kâr kalıyor. Unutmayalım ki, şike kumpasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tüm suçlardan beraat etti. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER