GÜNCEL

Cem Küçük : FETÖ, RTÜK ve Türksat

Tarih
15 Aralık 2015
İzlenme
2135 Kişi

Son yazımda da ifade ettiğim gibi Ordu, Emniyet ve Yargı gibi en hassas kurumların bile ciddi miktarını ele geçirebilen Fethullahçı terör örgütü diğer bürokratik mekanizmaları zaten fındık fıstık niyetine ele geçiriyordu. RTÜK ve BTK da bunların başında gelen iki kurum. Türksat’ta da ciddi oranda bir Fethullahçı kadrolaşma mevcut. RTÜK ve BTK’nın ise bürokratik kadrolarının yüzde 90’dan fazlasının Fethullahçılardan müteşekkil olduğu resmi istihbarat raporlarına bile yansımış durumda. İşte o yüzden RTÜK hala FETÖ kanallarının karasal yayınla propaganda yapmasına imkan tanıyor. Hala lisanslarını iptal etmiyor. RTÜK’teki AK Parti üyeleri de bu rezalet karşısında hiçbir şey yapmıyor, hatta tam tersi yapıldığına dair elimde belgeler var.

Zaten Davut Dursun döneminde her zaman Fethllahçı çete korundu ve kollandı. Diğer üç partinin üyelerinin FETÖ tarafından kontrol edildiği zaten tüm devlet istihbaratının bildiği olgu. Peki AK Parti üyeleri FETÖ’ye karşı esaslı mücadele veriyor mu? Bana göre hiçbiri vermiyor. Evet istisnasız hiçbirinin dik durmadığını düşünüyorum. Bu konuda da çok somut belge var elimde.

Elimdeki belge RTÜK’ün 21 Ekim 2015’te oybirliğiyle aldığı skandal karardır. Üst Kurul 21 Ekim 2015’te oybirliğiyle Samanyolu Haber Radyo ve Dünya Radyo isimli Fethullahçı terör örgütü teşekküllerinin lisansını uzatmıştır. 1 Kasım’a sadece 10 gün kalan, RTÜK denen, yakında lağvedilecek kurum bu rezalete imza atmıştır. Daha ne söylenebilir? Cumhurbaşkanımız RTÜK’ün toptan lağvedilmesi gerektiğini söylerken işte bu sebeple çok haklıdır ve RTÜK kesinlikle lağvedilecektir. O FETÖ krargahına giden sözde AK Parti kökenli üyeler de FETÖ tarafından büyüleniyor ve gördüğünüz gibi FETÖ’nün yayın organlarının lisansını uzatma ihanetine onay veriyor.

Yazımın yanında bu belgeyi önemli yerlerini sarı ile çizerek size sundum. Maalesef AK Parti’den 1 üye, evet 1 üye bile bu rezalete itiraz etmemiştir. Benim RTÜK yazılarım üzerine makam korkusundan beni 50 kaynaktan aratmayı biliyorlar ama 21 Ekim 2015’te gözlerinin önünde FETÖ organlarına dair  bir lisans belgesi geliyor ve utanmadan FETÖ organlarının lisansını uzatıyorlar. FETÖ’nün tüm yayın organları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ve Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı çok açık. Resmi savcılık ve hakimlik kararı gereğince FETÖ’ye bağlı medya kuruluşlarının lisansının iptal edilmesi hukukun bir emri. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti kırmızı kitabına FETÖ’nün en tehlikeli terör örgütü olarak girdiğni bilmiyor musunun ey sözde AK Parti kontenjan üyeleri?

Aynı tuhaf sıkıntı Türksat kurumu içinde de var. Türksat FETÖ kanallarını hukukun emrettiği şekilde iptal etti. Bunu yapan cesur Türksat yetkililerini alkışladım. Sırf bu yüzden RTÜK ve BTK Türksat’a saldırdı ve biz de burada Türksat yetkilerininin RTÜK ve BTK’dan gelen tehditleri yok sayması gerektiğini ifade ettik. Öte yandan FETÖ’nün tehdit timleri numaradan davalarla ve istihbarat numaralarıyla Türksat’ı yıldırmaya çalışıyor. Türksat’ın genel müdürü Ensar Gül’ün ve tüm genel müdür yardımcılarının bu konuda çok daha duyarlı olması gerekiyor. Yeni bakanımız Binali Yıldırım da FETÖ ile mücadele noktasında çok duyarlı ve değerli bir adamdır. FETÖ’nün şu anki amacı FETÖ kanallarının transponderlarına dokundurtmayarak oraları bloke etmek ve devletin zarara uğramasını sağlamaktır. Bunu da türlü numaralarla yapıyorlar. Sakın Türksat yetkilileri bu oyuna gelmesin. FETÖ’nün transponderları yasadışıdır ve bunların FETÖ geri dönecek diye bekletilmesi ve muhafaza edilmesi de yasadışıdır. FETÖ’nün dolambaçlı yöntemleriyle Türksat’a geri gelme planları yapıyor Samanyolu ve Kanaltürk grupları. Bilinmeli ki artık o dönem bitmiştir. FETÖ TV kanalları tarih olmuştur. Kayyum yönetimi zaten her ay zarar eden İpek’in FETÖ kanallarını külliyen kapatmış ve tüm ekibi dağıtmıştır. Artık Kanaltürk-Bugün diye bir TV kanal grubu olmayacaktır. Zaman-Samanyolu grubu da fillen yoktur ve yakında kayyum yönetimi bu gruplara toptan el koyacak ve TV kanallarını kapatacaktır. Tüm FETÖ yayın organları kapatılacak.

FETÖ’nün sözde davalarından ve tehditlerinden korkarak devlette yöneticilik yapılmaz. FETÖ ile kanının son damlasına kadar mücadele etmeyecek kişiler bu dönemde yüksek devlet görevleri beklemesinler...

Star
15 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER