GÜNCEL

Bülent Orakoğlu : Terörist avcısı milli gururumuz SİHA’larımıza ‘katil robot’ iftirası atan FETÖ ve PKK hamileri?

Tarih
07 Şubat 2022
İzlenme
1030 Kişi

Almanya’da Türkiye karşıtı lobiler FETÖ ve PKK terör örgütleri atakta. Bu kez terörist avcısı milli gururumuz SİHA’larımız hedefe alınmış görünüyor. Terör örgütlerini Türkiye’de istikrarsızlık ve kaos yaratmak için destekleyen Batılı ve hegemonik güçler bu kez Türk SİHA’ları karşısında aciz kalarak Göbels taktikleriyle “SİHA’ları durdurun”, “Katil robotlar gerçek oluyor” yalan ve iftiralarıyla Alman medyasını kullanarak dünya kamuoyunu etkilemeye çalışıyorlar. Alman Handelsblatt gazetesinin Türk SİHA’larıyla birlikte Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini kullanması kişilik suikastı ötesinde şüphesiz düşmanca bir tavır.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle savunma sanayiine damga vuran Türk SİHA’larının özellikle Suriye, Irak, Libya ve Azerbaycan’daki başarısı, dünya ülkelerinin haber ajanslarının Türkiye lehinde övgülerine neden olurken birçok ülkeden sipariş talepleriyle sonuçlandı. Türkiye’nin uzay sanayiinde sınıf atlaması küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi üzerine Avrupa Gladyosu, CIA ve Federal Alman İstihbarat Başkanlığı işbirliği ile Türk SİHA’larının üretimini durdurmak için Alman medyası üzerinden dünya kamuoyunu etkilemek ve Türkiye’yi dize getirmek amacıyla 5’inci kol faaliyetlerine hız verilmişti.

BİR AN ÖNCE TÜRKLERİ DURDURMALIYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar SİHA'ya imzasını attıHaberin içeriğinde Türk SİHA’larında kullanılan yapay zeka teknolojisinin yasaklanması gerektiği vurgusu yapılırken Türkiye’nin uzun süredir bu teknolojiyi kullandığına yer verildi. Türkiye’nin SİHA’larla özellikle Libya ve Azerbaycan’daki başarısı üzerinde duran Handelsblatt gazetesi Türk SİHA’larının üretiminin bir an önce durdurulması çağrısını yaptı.

SİHA’MIZDA DÜNYADAKİ HİÇBİR İHA’DA OLMAYAN ÖZELLİKLER VAR

TRT Haber’e konuk olan Selçuk Bayraktar, moderatör Betül Soysal Bozdoğan’ın sorularını yanıtladı. İHA’ların muharebe şartlarında en gelişmiş özelliklerle adapte olacak şekilde geliştirilmesi gerektiğini belirten Bayraktar, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin insansız hava aracı hikayesi elden atılan Mini İHA’larla başladı. Mini İHA’lardan itibaren ekibimizle arazide askerle beraber üs bölgelerinde uçakların uçtuğu yerlerde hep çalıştık. Mini İHA’da gördüğü anda görüntüleri canlı olarak birleştirip harita yapma özelliği vardı. Bu dünyada hiçbir İHA’da yoktu.” Milli SİHA’larımız TSK’nın gücüne güç katıyor. İHA’larımız hiçbir şekilde sesini duyurmadan, hiçbir şekilde kendini göstermeden, çok yüksek irtifada, çok hassas görüntüler alıp operasyonlar yapıyor.

İHA’LAR SİVİL KAYIPLARI ENGELLEMEDE ÜSTÜNLÜK SAĞLIYOR

Selçuk Bayraktar 'Zor Olan'ı Twitter'den PaylaştıİHA’lar asimetrik harpte denge değiştirici bir unsur. Bir yandan hayat kurtarıyor bir yandan kuvvet çarpanı oluyor. Sizin elinizde bu teknik varsa karşı tarafa hem caydırıcılık, hem kayıp vermeme hem de sivil kayıpları engelleme açısından büyük bir üstünlük sağlamış oluyorsunuz.

FEDERAL ALMANYA İSTİHBARAT BAŞKANI’NA LİSTE TEPKİSİ

2021yılı Kasım ayının ilk haftasında MİT’in Alman Haber Alma Servisi’ne(BND) verdiği Almanya’daki FETÖ’cülerin listesi bu ülkede soruşturma konusu olmuştu. Liste haberinin ardından Merkel, salı günü istihbarat başkanları ve yetkili bakanlarla değerlendirme yaptı. İstihbarat başkanları bu toplantıda, MİT’in Almanya’da izlediği öne sürülen listedeki isimler arasında Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Michelle Müntefering’in de olduğu konusunda bilgi vermedi. Aynı akşam Alman basını listede Müntefering ve bir eyalet milletvekilinin yer aldığını duyurdu. Frankfurter Allgemeine gazetesinin (FAZ) haberine göre Merkel çarşamba sabahı Dışişleri Bakanı ve İçişleri Bakanı ile Federal Güvenlik Kurulu’nda bir araya geldi. Toplantıya BND Başkanı Bruno Kahl de çağrıldı. Merkel, listede Alman milletvekilinin adının yer aldığı haberini basından öğrendikleri için BND Başkanı Kahl’e tepki gösterdi. Ancak BND Başkanı bu konuda kendisinin de bilgilendirilmediğini savundu.(FETÖ’cü vekil korundu)

ALMANYA’DA 16 YILLIK MERKEL İKTİDARI SONRASINDA KURULAN 3LÜ KOALİSYON HÜKÜMETİ DE PKK VE FETÖ’YE KUCAK AÇACAK MI?

Almanya’da 16 yıllık Merkel iktidarı, 8 Aralık Çarşamba günü resmen sona erdi. Buna paralel olarak Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FPD) arasında kurulan liberal sol eğilimli yeni hükümet göreve başladı. Yeni kurulan üçlü koalisyon hükümetinin, Türkiye ile ilişkiler noktasında nasıl bir politika izleyeceği ciddi bir merak konusu.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER