GÜNCEL

Ali Karahasanoğlu : Kalleşler kimler?

Tarih
13 Ağustos 2023
İzlenme
400 Kişi

Sözcü gazetesi, K. Irak’ta verdiğimiz şehidleri haberleştirmiş..

Başlığını “Kalleşler” şeklinde atmış.

Askerlerimize kurşun sıkanları “kalleş” olarak nitelendiriyor ama.

Gafletlerinden mi, hinliklerinden mi, bilemiyorum..

Teröristlere topraklarında barınma imkanı veren Esed’in açıklamasını da aynen veriyor..

Soruyorum o zaman, “kalleşler” kimler?

Emekli amirallerden bazıları, sırf Tayyip Erdoğan düşmanlıklarını göstermek için, “Güneyimizde komşu olarak cihadçılar yerine, laik-seküler yapıya sahip YPG’yi tercih ederim” diyordu..

Soruyorum, askerimize kurşun sıkanlar cihadcılar olmadığına göre, “kalleşler kimler?”

K. Irak’ta askeri varlığımızın devamı için, Suriye’de askerimizin bulunması için, TBMM’ye tezkere gönderildiğinde, CHP’li milletvekillerinin çoğu hayır oyu verdiler..

“O bölgede YPG olsun, PKK olsun, ama Türk askeri bulunmasın” istediler..

O zaman sorayım, “kalleşler kimler?”

Sözcü GazetesiK. Irak’a asker gönderme tezkeresi TBMM’de oylanırken, “Türk askeri o bölgeye işgale gidiyor” diyerek ahlaksızca söylem geliştiren siyasi partiler vardı..

Şimdi söyler misiniz, “Kalleşler kimler?”

Türk askerinin K. Irak’taki varlığını, “işgalci güç” olarak nitelendiren o siyasi partinin barajı geçmesinin, AK Parti’nin tek başına iktidar olmaması için tek çare olduğunu söyleyip, 2015’te, 2018’te CHP’lilerin oylarını HDP’ye yönlendirenler vardı..

Söyler misiniz, “kalleşler kimler?”

Mavi Vatan’ın korunması ve geliştirilmesi için, Libya’da desteklediğimiz halkın temsilcilerinin yönetimde kalması için, MİT mensuplarımız o bölgeye gitmişlerdi.. Soldan çarklı bazı medya organları, giden devlet görevlilerini ifşa ettiler..

Ne zaman yola çıkıldığını, ne zaman Libya’ya vardıklarını vesair haber adı altında, dış uzantılarına ulaştırdılar.. Ardından devlet görevlilerimizden şehadet haberi geldi..

Şimdi soruyorum, “kalleşler kimler?”

Amerika’nın askeri Suriye’de..

Rusların askerleri Suriye’de..

Türk askerinin Suriye’de bulunmasını, “İşgalci olarak” nitelendiren Esed’in açıklaması, birçok muhalif medya organında yayınlandı..

Hiçbir eleştiriye tabi tutulmadan, adeta “Tayyip Erdoğan’ın hakkından biz gelemedik, Esed geldi” dercesine verildi..

Şimdi tekrar soralım, “Kalleşler kimler?”

ABD’nin tezgahına gelip, Suriye’de Esed’i değiştirmeye kalkan, sonra Tayyip Erdoğan’ı yarı yolda bırakan isimler, sonra gidip CHP’ye kuyruk oldular..

Şimdi soruyorum, “Kalleşler kimler?”

Esed kendi halkını katlederken, “Esed’le görüşmemiz lazım” açıklaması yapan, siyasetçilerimiz vardı.. Şimdi Esed’in ittifak yaptığı, yıllarca topraklarında koruduğu teröristler, askerlerimizi şehid ederlerken, “Esed ile görüşmemiz lazım” diyen siyasetçilerimiz derin bir suskunluk içindeler.

Soruyorum, “Kalleşler kimler?”

Bir yandan Suriyeli göçmenler üzerinden halkı kin ve nefrete tahrik eden, bir yandan da o göçmen insanları Türkiye’ye gelmeye mecbur bırakan Esed ile görüşme ayarlamaya çalışan parti genel başkanlarımız vardı..

Soralım, “Kalleşler kimler?”

“İnsanlık öldü mü?” dedirtmemek için göçmenlere kapı açan Tayyip Erdoğan’ı, bu iyiliği üzerinden sandığa gömmek isteyen muhalifler vardı..

Söyler misiniz, kalleşler kimler?”

Batı’yı, Avrupa’yı “Adaletin merkezi” olarak gösteren, “Hukukun egemenliği konusunda en üst noktadaki ülkeler olarak gösteren” ezik dindarlarımız, Ege denizinde, İtalya limanı açıklarında yüzlerce göçmenin ölümüne sebep olan gemi batırma, botları kurşunlama vahşetleri karşısında sessizliğe büründüler..

Söyleyin, “Kalleşler kimler?”

İran’a yaptırım adı altında, Türkiye’nin dış ticaretini baltalamak, dizginlemek isteyen ABD, bir kamu bankasını cezalandırmaya kalktığında, “Milyar dolarlık ceza geldi, geliyor” manşetleri atan, Atatürkçü geçinen medya organlarımız vardı..

Soruyorum, “kalleşler kimler?”

Amerika bile, öyle bir cezayı vermeye ciddi şekilde kalkışamadığı halde, “Azzzz sonra..” başlıkları ile Türkiye’nin çok büyük bir ceza yiyeceği algı operasyonlarını, haber adı altında piyasaya sunan ahlaksız gazetecilerimiz vardı..

Söyler misiniz, “kalleşler kimler?”

Evet, K. Irak’ta askerlerimizi şehid edenler, PKK’lı teröristler.. YPG’li teröristler..

Ama onlara zemin hazırlayanlar da..

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER