GÜNCEL

Ali Eyüboğlu : Robert De Niro’lu Siyonizm yalanı!

Tarih
05 Mayıs 2024
İzlenme
631 Kişi

İsrail, 7 Ekim’den bu yana binlerce insanı katledip, Gazze’yi adeta yerle bir ederken “Biz de siyonistiz” diyenler, onlar geri kalır mı? Onlar da Filistin’e destek verenlere göz açtırmamaya kararlı.

Geçen yıl Ukrayna’ya saldıran Rusya’yı Eurovision’dan men eden Avrupa Yayın Birliği (EBU), aynı cezayı İsrail’e veremedi. Birçok sanatçının “İsrail de Rusya gibi Eurovision’dan men edilsin” çağrısına kulak tıkayan EBU şunu yaptı:

EBU, 11 Mayıs’taki Eurovision’da Filistin bayrağı ile içeri girişi yasakladı.

İşte Avrupalıların gerçek yüzü...

İsrail’in hamisi Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversite öğrencileri Filistin’e destek verdikçe, polisler gittikçe daha sert tedbirlere başvurdu. Ters kelepçe takılan öğretim üyeleriyle birlikte yüzlerce öğrenci gözaltına alındı.

‘Filistin’e destek, İsrail’e tepki’ gösterileri dünyanın pek çok ülkesine yayılınca, Siyonizm destekçileri sosyal medyada yalan haberlerle algı yapmaya başladı.

İsrail basını dizi setini gerçek sandı... "De Niro Filistin destekçilerine tepki gösterdi" iddiası yalanlandıİki gündür sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Robert De Niro’nun New York’ta Filistin yanlısı protestocularla karşı karşıya geldiği ve onlara bağırdığı görüntüler dolaşımda.

O videoda ünlü aktör, “Bu bir film değil! Bu bir film değil! Barikatın arkasına geçin. Saçma sapan konuşmayı mı seviyorsunuz? O zaman eve gitmek zorundasınız” diyordu.

Çok geçmeden gerçek ortaya çıktı.

Robert De Niro’nun sözcüsü Stan Rosenfield, “Gördüğünüz şey, Robert De Niro’nun senaryoda yazılan satırları okuduğu ‘Zero Day’ dizisinden bir sahneydi” diye açıklama yaptı.

İnsanların Filistin’e verdiği desteği azaltmak ve ABD’li öğrencileri gösterilerden caydırmak için Robert De Niro’lu bir dizi sahnesini gerçekmiş gibi lanse edenler, kim bilir başka nasıl kirli oyunlar tezgâhlayacak?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER