SİYASET

Ahmet Hakan : Seçimle ilgili çok iddialı beş şey söyleyeceğim

Tarih
22 Haziran 2018
İzlenme
3620 Kişi

İKİNCİ TUR

Meydanların nabzına baktığımızda, matematiksel hesaplara baktığımızda, genel havaya baktığımızda... İkinci tur kesin gibi... Birinci turda işin bitmesi neredeyse imkânsız...

*

ANKETLER

Araştırma şirketlerini yönetenler feryat ediyorlar. Dedikleri şu: “Ahali, anket sorularımıza cevap vermekten kaçınıyor.” İşte tam da bu nedenle anketler, bu seçimde fena halde çuvallayacak.

*

HDP VE BARAJ

Bu seçimin en merak edilen sorusu şu: “HDP barajı aşabilecek mi?” HDP çevreleri, bu baraj meselesini çok iyi kullandılar, kullanıyorlar. “Bıçaksırtındayız” diye propaganda yaparak barajı aşmayı garantilediler.

*

İNCE’NİN OYU

Gözümüzle gördüğümüze inanacaksak... Yarışın ikili hale geldiğini kabul edeceksek... İlginin oya dönüşme olasılığını hesaba katacaksak... Bu seçimin yıldızının İnce olduğuna ikna olduysak... İnce yüzde 30’u aşacak.

*

SAADET’İN DURUMU

Bu zamana kadar “baraj sorunu” nedeniyle hak ettiğinin hep altında oy alan Saadet Partisi, bu kez “barajsız” seçime giriyor. Bunun etkisini göreceğiz. Saadet Partisi, bu seçimde tahmin edilenin üzerinde oy alırsa hiç şaşırmayalım.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • haldun

    22 Haziran 2018
    2 1
    ince nin yanında mitinglere katılan seçim otobüsünden ancak böyle yazı yazarsın seçimden sonra kendini başka medya ararsın sözcü-halk tv bekliyor...
  • Tespit

    22 Haziran 2018
    17 0
    Ayıya sormuşlar: Bilsen bilsen sen bilirsin, de bakalım dağda durum nasıl olacak? Bal az mı olacak, çok mu? İyi mi olacak, kötü mü? Valla demiş, hem bol olacak hem de kalite kallavi... Merak etmişler, nereden bildiğini ayının ve sormuşlar. Yanıt manidar olmuş: Bir şey bildiğim yok, canım öyle olmasını istiyor... Bu adamın hesabı da ayının hesabı.Bir şey bildiği yokta, canı öyle olsun istemekte...
  • mustafa99

    22 Haziran 2018
    7 0
    ahmet hakanın konuştuğunu var sayarsak hepsi teminni olduğunu var sayarız
  • gulumse

    22 Haziran 2018
    8 0
    Ne zaman bir insan bu kadar karaktersiz olamaz desem bu adam beni yalancı çıkarıyor. Limitleri her defasında biraz daha düşürme gibi bir yeteneği var. Bir adam 5 şey söyler de beşi de yalan olur mu?
  • kulobal

    22 Haziran 2018
    10 1
    Allah sana mis gibi bişmiş et versin, çiğneyecek diş vermesin ahhakan. bütün yutup yek çıkarasın. Allah sana uyuz versin, kaşınacak tırnak vermesin ahhakan. merkep gibi sırtını asfaltlara vurup kaşıyasın. enginar çiçeği gibi basur olasın ahhakan. tunç yiyip bakırs !!ıça!! !!sın!!. zemheri soğuğunda terler bassın, ağustos sıcağında soğuktan tir tir titreyesin ahhakan. neyseki sen ne dersen tam zıttı çıkıyor. bu kadar hayır duam bu sebeptendir sana ahhakan.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER