SİYASET

Ahmet Hakan : Ama siz yola böyle çıkmamıştınız Ekrem Bey

Tarih
31 Aralık 2019
İzlenme
9289 Kişi

İSTANBUL’da belediye otobüslerindeki, metrolardaki ekranlarda...

“Kanal İstanbul demek, bu milleti sevmemek demek” tarzı sloganlar yer almaya başladı.

*

Bazıları buna şiddetle itiraz ediyorlar.

*

Bazıları ise...

“Kanal İstanbul sonuçta belediyenin de konusu. Belediye yönetiminin bu konudaki fikirlerini halka anlatmasından daha doğal ne olabilir?” diyerek destek çıkıyorlar.

*

Doğrudur: Kanal İstanbul belediyenin de konusudur. Doğrudur: Belediye yönetiminin bu konudaki fikirlerini halka anlatma hakkı vardır.

*

Ama durun bir dakika!

“Kanal İstanbul demek, bu milleti sevmemek demek” sloganı, bir fikir midir?

*

Milletin tamamına ait imkânlar kullanılarak, milletin tamamının mutabık olmadığı bir konuda...

ahmet hakan imamoğlu ile ilgili görsel sonucu"Böylesine ayrımcı, böylesine itham edici, böylesine yargılayıcı, böylesine suçlayıcı, böylesine töhmet altında bırakıcı bir propaganda diliyle herhangi bir fikrin anlatılması mümkün olabilir mi?

*

Belediye ekranları, 16 milyon İstanbulluya aittir.

16 milyon İstanbullu arasında Kanal İstanbul’u isteyenler de vardır.

Bu durumda...

Belediye ekranlarından sabah akşam “Kanal İstanbul demek, bu milleti sevmemek demek” diye haykırmak...

16 milyon İstanbullu arasında yer alan Kanal İstanbul taraftarlarının kafasına kafasına “Sen milleti sevmiyorsun” diye çakmak anlamına gelir.

Bunun bir adım ötesi...

“Biz milleti seviyoruz, siz millet düşmanısınız” noktasına savrulmaktır.

*

Ekrem İmamoğlu’nun kalkış noktasında neler vardı?

Kamuya ait imkânların siyasi propaganda için kullanılmasından yakınma vardı. Ayrımcı, itham edici, yargılayıcı, suçlayıcı bir propaganda dilinden uzak durmak vardı. Milletin tamamını kucaklamak vardı.

Bu şekilde yola çıkan Ekrem İmamoğlu’nun dönüp dolaşıp geldiği noktaya bakın!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hain görün

    03 Ocak 2020
    0 0
    sayin papazoglu secimden önce caide namaz kiliyordu ,bir duydukki secimden sonra almanyada londrada papazlarla kilisede dua edioyrmus agliyor turkiyeyi sikayet ediyor dileniyor para istiyor hemde IMF DEN kanal istanbuladaavrupa abd israil yunan birde chpkk eko kemal meral saadet temelselahaddin demirtas karsi cikiyor, iste size TESCILLI HAINLER...
  • ahmet. ozdogan

    02 Ocak 2020
    1 0
    ben. bir. ayakkabıcının. bana. ayakkabıyla. ilgili ne. sorsalar. cevapta. akılda. veririm.. ama ben. inşaat. ve diyer. işlerde bilenlere. akıl. veremem. ama. bizim. millet. herşeye. akıl. veriyor. yapmayın. diyen. bir. zihniyet. kendilerine. sorulsa. bir. dere. yapın. diye. yapamayacaklar. dır. ama yapan muhendislerden daha akıllı. ve bilgililer.
  • ahmet. ozdogan

    02 Ocak 2020
    0 0
    ben. bir. ayakkabıcının. bana. ayakkabıyla. ilgili ne. sorsalar. cevapta. akılda. veririm.. ama ben. inşaat. ve diyer. işlerde bilenlere. akıl. veremem. ama. bizim. millet. herşeye. akıl. veriyor. yapmayın. diyen. bir. zihniyet. kendilerine. sorulsa. bir. dere. yapın. diye. yapamayacaklar. dır. ama yapan muhendislerden daha akıllı. ve bilgililer.
  • Ïstanbuldaki istanbullu

    01 Ocak 2020
    13 1
    İlginç olan İmamoğlu ne seçimlerden önce ne secim sürecinde nede Son 5 ayda hiç kanal istanbul konuşmadı ne zamanki fransa ve Almanya ziyaŕetlerinin dönüşünde birden coştu hararetlendi tıpkı diyarbakır dönüşü yenikapıda ki araç şovu gibi açık havaya çıkınca kafası başka türlüsü çalışıyor yada gaz fullenipmi geliyor
  • İshak yesilbağ

    01 Ocak 2020
    6 6
    Sihirbazlar artık millet sizin numaralarınızı yemiyor.asgari ücrete yapılan zam.vekillerin maaşlarına yapılan zamlar milletin % de yüzünün okeyiylemi yapılıyorki.metrodaki ekranlarda gösterilenler herkesin okeyini almalıdır diyosunuz
  • ali can

    31 Aralık 2019
    15 0
    Secim surecinde camiye gidip yasin okuyan secimden sonra caminin yakinindan bile gecmeyen birinden bahsediyorsunuz. imamoglu hicbir zaman kucaklayici olmadi ve olmayacak. Sadece milletin gozunu boyamaya kalktilar okadar. Kendisini arabanin icine ceken el ne istoyorsa onu yapmak zorunda imamglu.
  • Ali

    31 Aralık 2019
    9 0
    Bu sallayıp, vaadetmek, eli ne geçinceye aptalca milleti silmek demokrasisi.Bu yavşak İstanbula boğulur, çok küçük kalır. Ama bunu bile anlayamaz sayın Ahmet Hakan.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER