SİYASET

Ahmet Hakan : AK Parti’nin seçim yenilgisinin 7 nedeni

Tarih
24 Haziran 2019
İzlenme
2794 Kişi

- NEDEN BİR: “Seçimin yenilenmesinin haklı ve makul gerekçeleri var” konusunda halkı ikna edemediler.

*

- NEDEN İKİ: Çok az bir farkla kazanmış olan Ekrem İmamoğlu’na koskocaman bir “mağdur” sıfatı armağan ederek büyük farkla kazanmasına katkı sundular.

*

-NEDEN ÜÇ: 31 Mart’ta sandığa gitmeyen seçmenlerinin, “İstanbul’u kaybedemeyiz” diyerek kendilerine oy yağdıracağını zannettiler.

*

- NEDEN DÖRT: Saadet Partisi’yle gereksiz bir “cami polemiği” yaparak Saadet seçmenini kendilerinden uzaklaştırdılar.

*

- NEDEN BEŞ: Son anda Abdullah Öcalan kartına oynayarak... HDP ve Kandil konusundaki sert tutumlarıyla çelişkiye düştüler.

*

- NEDEN ALTI: Durup dururken... “İmamoğlu kazansa bile görevden alınır” tezini ileri sürerek... En büyük hatayı yaptılar.

*

- NEDEN YEDİ: “Kazanamasak da bir daha denemiş oluruz” diyerek... Kaybetmenin kendilerine nelere mal olacağını hesaplayamadılar.

 

İMAMOĞLU’NUN ZAFER KONUŞMASINA DAİR

AK Parti’nin seçim yenilgisinin 7 nedeni

- Birleştiriciydi...

- Vakurdu...

- Kucaklayıcıydı...

- Sorumluluk bilinci içindeydi...

- Zafer sarhoşluğundan kilometrelerce uzaktaydı...

*

Kısacası... 31 Mart’tan önceki Ekrem İmamoğlu konuşmalarına benziyordu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAYBETMEYE HAZIRDI

AK Parti’nin seçim yenilgisinin 7 nedeni

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’la yaptığımız televizyon programının en sonunda şu soruyu sormuştum:

*

“Seçim bu... Kazanmak da var kaybetmek de... Kaybederseniz seçimi yenilediğinize pişman olur musunuz?”

*

Cumhurbaşkanı’nın cevabı şu olmuştu:

*

“Biz zaten İstanbul’daki ilçelerin 25’inde iktidarız. Belediye meclisinin büyük çoğunluğu bizde... Belediye başkanlığı semboliktir... Bizim açımızdan büyük sorun olmaz.”

*

Aradaki farkın bu kadar büyük olacağını tahmin ediyor muydu bilmiyorum ama kaybetmeye de hazır görünüyordu Cumhurbaşkanı...

Çünkü “Ne alakası var? Biz kazanacağız. Başka bir seçenek gündem dışı” dememişti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Hursit poset amerikada ve almanya da

    25 Haziran 2019
    0 0
    15 20 senedir yasak. Dünya bunu bildirse bildirse hakaret amacli bildirirdi. Parayla satmak nedir aq. Komple yasaklayacaksin. Bu da halen ne kadar geri de oldugunuzun bir göstergesi.
  • hursit dilaver

    24 Haziran 2019
    0 1
    biri de ODTÜ inşaat Y. mühendisi oğlum 3 yıldır iş bulamadı ankarada. her gittiği yerden BİR MEBUS BUL dediler.en son DDY na mühendis alacaklarmış ama AKPli mebus istemişler.zaten nereye başvursa aynı.İŞKUR da dahil. SÖZDE BEN AKP UYESİYİM VE MÜZMİN CHP MUHALİFİYİM. neye yaradı. oğlum da CHPye vermiş oyunu . yani mansura..başka zaman olsa hakkımı helal etmem derdim. ama buna da yüzüm yok.kızım da doktor oluyor o da istanbulda badi ekreme vermiş.HANGİSİNE KIZAYIM BEN.
  • hursit dilaver

    24 Haziran 2019
    1 0
    istanbulu anca binali bey çözerdi. ama olmadı. NİYE Mİ ÜÜÜÜÇÇÇ..69-70 yıllarda ankara hacettepede öğr. bşklığı seçimi yapılırken SOLCU ADAY AŞKİ MEMNUNUN BEHLÜLÜ GİBİ OLURDU, SAG ADAY DA, GRAVATI BİEL EĞRUI, FAKİR ELBİSE FALAN.EZİK BÜZÜK. kızlara sorardık kime vereceksiniz diye. BEN HANGİSİ YAKIŞIKLI, KALİTELİ ONA VERECEĞİM derdi. ve o solcu kazanırdı.BUNU DA ASLA AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN.
  • hursit dilaver

    24 Haziran 2019
    0 0
    İKİİİİ, sen ugur dundarın MELİH GÖKÇEK gibi bir süper zekaya neler ettiğini görmedin demek.,kim olursa olsun dedin. aha işte beğenmediğin İSMAİL SANA NELER ETTİ.sayıştay raporunu okumadım ne demek.ya da benzerleri. tam fiyasko. hele 45 dakika neden seçim iptal edildi izah edilemedi.YSK hakimleri istifa etti anlatamadın, canan hanım göbek attı söylemedin.sandın ki hizmet.. YAHU NE VAADETTİN, BELLİ BİLE OLMADI O AKŞAM.şu tapu şini bile s0n gune bıraktın. ne oldu köprü-motorsiklet işi..
  • hursit dilaver

    24 Haziran 2019
    0 1
    ne güzel.. BİİİİR. 0 25 kuruşluk poşet var ya. bizim antalyada kaç tane teyze bana bunu 31 martın ertesi günü söyledi . 0 poşet çok önemliydi. yahu dünyayı kurtarmak size mi kaldı. işte sonucu. kimse de, aferin türkler poşeti yasakladı demedi. umurlarında da olmadı.:
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER