SİYASET

Abdurrahman Erzurum : Avrupa'nın 3 kuruşluk siyaseti

Tarih
03 Aralık 2015
İzlenme
2698 Kişi

Türkiye ile AB arasında merhamet-kibir üzerinden bir siyaset yürüyor. Türkiye yaklaşık 2 buçuk milyon Suriyeliyi ülkesine alarak merhametli bir duruş sergilerken tarihin görüp göreceği en alçak ve kibirli siyasetini de karşısına alıyor.

Türkiye ile AB arasında sığınmacı krizi odaklı görüşmeler, Avrupa’nın ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ bakışının dışa vurumu sonuçlarını doğurdu. Avrupa Türkiye’ye şartlı olarak 3 milyar Avro vereceğini açıklarken Suriyelileri de ‘sınırlarında tut’ çağrısında bulundu.

'AHLAKSIZ TEKLİF'

Bu ‘ahlaksız teklif’ üzerinden de fasıllar konuşulmaya başlandı. Aralık ayında Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği açısından önemli olan ve tabiri caizse ortalık savaş alanı değilken asla söz konusu olmayan fasıllar meselesi AB’nin Türkiye’ye el açtığı dönemde gündemin ana konusu haline geldi.

Peki Avrupa’yı bu haleti ruhiyeye ne sürükledi…

SINIRLARINDAKİ ÇIĞLIĞI TÜRKİYE’YE YÖNLENDİRİYORLAR

Avrupa, Türkiye’nin sınırları içerisinde bulunan mülteci sayısının 100’de birine bile tahammül edemedi. Batı’nın egemen devleti olarak gösterilen Almanya, Fransa; diplomasinin Avrupa merkezi Belçika, Avusturya sınırlarına gelen bu yardım çığlığını Türkiye’ye yönlendirerek bu ‘ahlaksız tekliflere’ yöneldi.

AVRUPA ŞAŞKIN VE KORKAK

Ortadoğu’daki krizin sebebi olan Batı, kendilerine yönelen krizin sonuçlarına karşı işte bu şaşkın ve korkan siyasetin içinde kendilerini buldu.

Suriye’deki kriz konusunda dünyanın en cömert ülkesi kuşkusuz Türkiye. Eli kanlı rejimin yaptığı zulme başından beri karşı duran ve dünya kamuoyunu da bu anlamda uyaran Türkiye’nin tezleri kuşkusuz ki şu an Avrupa’nın içinde bulunduğu önceleyen açıklamalardı. İşte Avrupa, Türkiye’nin uyarılarını an be an yaşıyor.

AVRUPA KENDİNİ BİTİRİYOR

Öylesine aciz bir politika yürütüyorlar ki, normal şartlarda açılması beklenen AB fasılları, vize muafiyeti konusunu bu krizin bir kartı olarak masaya koyuyorlar. Sebep oldukları gelişmelerin sonuçlarını yaşayan Avrupa, yeni sorunlara çözüm bulmaktan ziyade kendini bitiriyor.

ajanshaber.com
3 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER