GÜNCEL

Abdurrahman Dilipak : Bugün yeni bir gün

Tarih
24 Haziran 2018
İzlenme
1895 Kişi

24.06.2018. Bugün Türkiye için unutulmayacak bir gün olacaktır inşallah. Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Göreceksiniz inşallah dolar fiyatları da, patates ve soğan fiyatları da düşecek(!).

Bugün herkes oyunu kullanmalı. Tercihte bulunmalı. Her oyun ayrı bir anlamı ve ayrı bir değeri var. Hatta oyunuzu nerede kullandığınızın da bir anlamı ve değeri var.

Oy kullanmamak en kötüsüne razı olmak demektir.

Oy kullanırken, önce kendimize en yakın kim var, bizi kim daha iyi temsil eder, daha iyi yönetir. Bizim inanç, tarih, geleneğimizle kim daha barışık, ülkemizi kim daha güzel bir geleceğe taşıyabilir, oyumuzu ona verelim.

Eğer hiç biri sizi tatmin etmiyorsa, o zaman ikinci tercih anahtarını kullanalım. Bari daha kötüye gitmesin, o zaman kim olmamalı sorusunun cevabını arayın. Adayları tek tek eleyin ve en son kim kalıyorsa oyunuzu ona verin.

Oyunuzu kime verirseniz nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalacağınızı düşünün ve tercihinizi ona göre yapın.

Bugün mühür sizde. Sonra pişman olmayın.

Bugün oy verirken aynı zamanda “vekalet” veriyorsunuz. Onlar o makama sizlerin vekili olarak vekaleten geliyorlar. Dolayısı ile onların yaptıklarından ve yapmaları gerekirken yapmadıklarından size bir pay var.

Aslında, bir başka yanı ile biz bir şey seçmiyoruz, kendi akıbetimizi  belirliyoruz. Sonuç ne olursa olsun, kim, hangi gaye ile kime oy veriyorsa, o kişi gün gelecek bu tercihinin hesabını verecek. Yoksa her topluluk layık olduğu gibi idare olacak. Tencere yuvarlanacak ve kapağını bulacak.

Oy kullanmaya giderken, komşu, akraba ve arkadaşlarımızı sandığa gitme konusunda uyaralım, yaşlılara ve engellilere yardımcı olalım.

İnşallah seçim 2. Tura kalmaz. İnşallah güçlü bir Parlemento iradesi için sandalye dağılımı da ona göre olur.

Zaten 2019 başında yeni bir seçim var. Bu defa yerel yönetimler için sandığa gideceğiz. İnşallah güçlü bir Parlamento iradesi için gereken zemin oluşur da, şu yarım kalan Anayasa değişikliği işi de bu arada tamamlanır, eğer Anayasa değişikliği için referanduma gitmek gerekiyorsa, bu iş de yerel seçimle birlikte halledilir.

Bugün, gün sona erdiğinde seçmenin tercihi de belli olacak. Bir yandan başkan belli olacak, öte yandan Milletvekillerinin dağılımı belli olacak.. Barajı geçenler, geçmeyenler, İttifak oyları, oyların dağılımı, parlamentoya yansıması hepsi ayrı ayrı hesaplanacak. Başkanlık seçimi sonuçları daha erken saatlerde belli olsa da, siyasi partilerin kazandıkları sandalyelerin belli olması biraz zaman alacak. Ama partilerin aldıkları oy sayısı ve oy oranları daha erken belli olabilecek.

Burada en önemli konulardan biri, baraja yakın oy alıp da, barajı geçemeyecek parti ya da partiler varsa bu kazanılan sandalyelerin hesaplanması açısından çok önemli bir konu.

Bakalım parlamentoda kaç parti grub kuracak. Dağılım nasıl olacak göreceğiz.

İnşallah hayrolur. 

Yarın sonuca bakacağım ve diyeceğim ki, tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş. Herkes layığını bulacak. Sonuç ne olursa olsun, sonunda doğrusunu yapanlar kazanacak. Sonuç doğru olsa bile yanlış tercihte bulunanlar aslında onlar yine kaybetmiş olacaklar.

Bizi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi bir Allah var. Hüküm Allah’ındır. Hayır da, şer de Allah’ın iradesi içindedir. Biz O’nun rızasına talibiz.

Sonuçta herkes eteğindeki taşı döktü ve millet hakem oldu.

Herkes bundan sonrası için bu gerçekleri göz önüne alarak düşünmesi, hesabını, planını ona göre yapması gerek.

O kamuoyu araştırmalarının ne kadar gerçekçi olduğunu da bu geceki sonuçlar gösterecek.

Herkes kendi tahminini de yazsa ve sonra gerçeklerle karşılaştırsa, ne kadar gerçekçi bir tahminde bulunduğunu görse de, bundan sonraki seçimlerde ona göre tahminde bulunsa.

Bu seçim, aslında sadece iç politika açısından değil, dış politika açısından da son derece önemli ve belirleyici olacak. Terörle mücadelede, bölge siyasetinde son derece belirleyici bir etkiye sahip olacak. Onun için de ABD, AB, İsrail, Rusya, Çin, Hindistan’da, Afrika’da, Arap dünyasında, Latin Amerika’da, 3. Dünya ülkelerinde, İslam dünyasında hükümetler ve Müslüman halk tarafından yakından izleniyor.

PKK ve FETÖ bütün dikkatleri ile seçim sonuçlarını bekliyorlar. Sadece sonuçlarını değil, hangi parti ne kadar oy aldığını, kimler barajı aşacak kadar oy aldığını ya da alamadığını görmek istiyorlar. %51’i görmek istiyorlar, bu işin ilk turda bitip bitmeyeceğini görmek istiyorlar.

Dost da düşman da bu sonucu merak ediyor.

Siz oylarınızla dostu güldürün, düşmanı korkutun. Sandık millete emanettir. Sandık, Pandoranın kutusuna dönmesin istiyorsanız, sandığa sahip çıkın. Kışkırtmalara, yalan-dolan, zihinleri bulandırmaya yönelik aslı astarı olmayan haberlere inşallah yurttaşlarımız itibar etmezler. Zarfa oy pusulası ile birlikte beynimizi ve yüreğimizi de koyalım..

Allah gecemizi ve günümüzü aydınlık etsin. Korktuğumuzdan emin etsin. Bize Hakkı Hak, batılı batıl göstersin ve hakta toplanmamızı nasib etsin. İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi zor imtihanlara sokmasın. Bizi nimet verdiklerinin yoluna iletsin, gazaba uğrayanların değil. Bizim ellerimizle zalimleri cezalandırsın ve mazlumlara yardım etsin. Amin.

Selâm ve dua ile.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER