GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : FETÖ’cülerin darbe beklentisi bitti mi

Tarih
15 Haziran 2018
İzlenme
2003 Kişi

ALMANYA’da olduğu yönünde haberler çıkan Adil Öksüz, 15 Temmuz’un kara kutusuydu. Darbe planlarını Fetullah Gülen’e onaylattıktan sonra Türkiye’ye dönmüştü. 15 Temmuz gecesi ise darbenin yönetildiği Akıncı Üssü’ndeydi. Adil Öksüz konuşsa 15 Temmuz aydınlatılır. O denli kozmik bir adam.

Alman devleti istemediği sürece Adil Öksüz’ü yakalamak mümkün değil; Amerikan devleti vermediği için Fetullah Gülen’i alamadığımız gibi. Neden? 15 Temmuz bir “FETÖ-NATO darbesi” olduğu için.

Peki darbe tehlikesi büsbütün bertaraf edildi mi? Cezaevindeki darbecilerin konuşmalarından bu umutlarını korudukları anlaşılıyor. Yaklaşan seçimler nedeniyle bir algı operasyonu suçlamasına maruz kalmak istemem. Ama darbecilik virüsü bir kez insanın içine girmeye görsün. Darbeler tarihimiz bu örneklerle dolu.

Örneğin Talat Aydemir, darağacına çıkana dek darbecilik fikrinden vazgeçmedi.

Talat Aydemir, 27 Mayıs’ın eksik bırakıldığına inanıyordu. 22 Şubat 1962’de başarısız bir darbe girişiminde bulundu. İsmet Paşa tarafından affedildi. Ama onun ilk işi 20 Mayıs 1963’te kalkışacağı yeni darbenin hazırlıklarına başlamak oldu. İkinci darbe girişiminde de başarısız olunca darağacında can verdi.

27 Mayıs’tan önce Binbaşı Samet Kuşçu ihtilal hazırlıkları yapan ‘9 Subay’ cuntasını ihbar etti. Askeri mahkeme darbeyi ihbar eden Kuşçu’yu tutuklayıp, darbecileri serbest bıraktı. İlk işleri yeni darbe planları hazırlamak olan ‘9 Subay’, 27 Mayıs’ı yapan çekirdek kadro arasında yer aldı.

SÜLEYMAN SOYLU’NUN UYARISI

15 Temmuz’da kanlı darbe girişiminde bulunan FETÖ’cüler de bir gün darbe olacağı inancıyla yaşıyorlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz. Yeni bir darbe, yeni suikast planları var” demişti.

15 Temmuz darbe girişiminin sevk ve idare edildiği Akıncı Üssü’nün komutanı olan Hakan Evrim, eşi ile 23 Mart 2017 tarihindeki kapalı görüşmede, yeni darbe imasında bulunuyor. 

“Hakan Evrim-Fırın! İşte fırından ekmekleri demiş, o, hepsi olmadı, çıkarın demişya tamam demiş yani. Olay bitti demiş. Yeter bu kadar demiş yani.”

Diyen kim? Fetullah Gülen.

Eşi, “Boşver şimdi onları. Öbürlerini söyle” diye uyarıyor.

Hakan Evrim devam ediyor...

“Şu andan itibaren süreç başlıyor yani. Tamam mı? İlknur’um. Ve önümüzdeki dönem böyle bir şey olacak yani. Her şey. Süreç başlıyor yani. Süreç başlıyor.”

Hakan Evrim mesaj vermeyi sürdürüyor: “Şu anda bunun son safhasını yaşıyoruz. En son safhada hani şey oluyordu ya, birbirlerine giriyorlardı ya öbürleri. Aynı safha bak.”

Gülen’in, iktidarı kast ederek birbirlerine girecekler böylece son safhaya ulaşılacak, son safhada, ”uzun adam” gidecek mesajına gönderme yapıyor. Uzun adam, Erdoğan...

AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA...

Eşi, Almanya’da görev yaptıkları sırada görüştükleri FETÖ’nün önde gelen isimlerinden Abdullah Aymaz’la ilgili bir hatırlatmada bulunuyor. “Onun yazısında, ’Ağaçlar çiçek açtığında’... Ben okudum yazıyı” diyor. Abdullah Aymaz‘ın, “Bahar: Cihetsiz kuş sesleri” başlıklı yazısı Zaman Amerika’da yayınlanmıştı. Hakan Evrim mesajı alıyor. “Yaa... Öyle yani? Öyle yani? O kadar!”diyor. Ardından eşine evinde yiyeceği yumurtanın siparişini veriyor: “Evde tereyağı var mı? Aynur tereyağı getirsin. Ödemiş tereyağı. Ben yağda yumurtayı çok özledim. Tereyağında yumurta istiyorum. Sarısını patlatmayacaksınız.”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    15 Haziran 2018
    0 0
    bizim hımbıl medyamıza bakın, şu MARANKİNİN LAFINA TAKTILAR DA, ULAN ŞU ÖZERKLİK ŞARTI, EYALETi,FEDERASY0Nu PR0GRAMINA ALAN CHPYE TIK Y0K. YUH YANİ.hiç biri şöyle manşetten bunu s0rmadığı gibi. AFRİNDEN ÇIKACAKMISIN.,KARAYILANLA MASAYA 0TURACAKMISIN,NUKLEERİ DURDURACAKMISIN diye s0rmaya k0rkuy0rlar. ya da işlerine gelmiy0r.TAYYİP BEY DE BUNLARI BİR YERE BENİM GİBİ YAZIY0R. SEÇİM S0NU ELBET BUNLARI ÇIKARACAĞIZ.
  • hursit dilaver

    15 Haziran 2018
    0 0
    tamam bankaları böluşmeyi hakettiler de, ACEP BAŞKAN YARDIMCISI DEMİRTAŞA BAĞLANACAK KURUMLAR NE 0LACAK, İSTİHBARAT, GENEL KURMAY, BİR DEVLET BANKASI, ve pr0gramına alınan AB YEREL YÖNETİM ÖZERKLIK ŞARTI, YANİ EYALET YA DA FEDERASY0N ..SİZE B0Ş GELİY0R Dİ Mİ.. GÖRECEKSİNİZ BAKALIM. TAYYİP GİTSİNDE NİN S0NU, ABDULHAMIT GİTSİN DE DEN DAHA FECİ 0LACAK.0 ZAMAN ANAD0LU ELİMİZDEYDİ. ŞİMDİ 0 DA GİDERSE MYANMAR 0LACAĞIZ..UNUTMAYIN
  • hursit dilaver

    15 Haziran 2018
    0 0
    açıkcası aşağıdaki y0rum-u muhteşemlerimi hıfzettikten s0nra bunu 0kuyunuz. ne de 0lsa NİYAZİLER, ENVERLER HURRRİYET GETİRDİLER NESLİYİZ ACİZANE. bu beş benzemez ıktıdara gelirse. HDP de cumbaba yardmcısı 0lup PKKya selam durmamıza ilaveten İMFden gelecek 50 milyar d0lar ve bu 5li muhteremlerin hangi bankaları PARSELLEYECEĞİNİ BİLELİM. şaşmayın. her k0alisy0nda bu devlet bankaları böluşulur.
  • hursit dilaver

    15 Haziran 2018
    0 0
    SULTAN HAMİT NERDEN Mİ AKLIMA DUŞTU.BAKIN,ŞİMDİ DE 4 PARTİ BİRLEŞMİŞ,HATTA İNCE KAZANIRSA DEMİRTAŞ CUMBABA YARDIMCISI 0LACAK. ne guzel. hep bunu hayal etmiştik.devlet PKKlılara geçecek.. yani.ey KAMALİSTLER (NASSIIIIZ.. EYİSİİİİZ..EYİSİİİİZ..(UGUR MUMCUNUN askerin verdiği 12 MART K0KTEYLİNDE DEMİRELİ GÖRUP, ULAN BU MUHTIRA BİZE Mİ VERİLDİ MUHABBETİNDEN)
  • hursit dilaver

    15 Haziran 2018
    0 0
    aşağıdakı y0ruma ektır. hatırlayın, abdulhamıdın RUMELİDEKİ 4 KİLISENİN BİRLEŞMEMESİ ARZUSUNU...DEVRİLDİKTEN S0NRA DA AİTTİHATÇILAR BU 4 KİLİSEYİ ilk iş 0larak birleştirip abulhamıte söylediklerinde EYVAH RUMELİ ŞİMDİ GİTTİ demişti. 6 aya kalmadı rumeli gitti..
  • hursit dilaver

    15 Haziran 2018
    0 0
    unutunuz tabi. bu fetö aklının bizim bur0krası aklına 2-3 tur bindrdiği malum. aynısı 70lerde deniz gezmişler için de söylenmişti. bizim bur0krasi bunlara karşı zayıf kalıy0r demişti bir memur arkadaşım.NE DEMEK Mİ İSTERİM.hatırlayın, sağcı,milli, dini eserler 0kuna FET0 TAKIMININ devrimin çakıl taşları gibi kitaplarıyla SADIK ALBAYRAGI TANIMAMASI IMKANSIZ.sıradan biri tanımaz ama bir FET0cu kesin tanır.PEKİ SADİK BEYİN K0LUNU KIRAN P0LİS KIMDİ.s0rmayı akıl ettiniz mi.tayyip beyin dunuru yani.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER