GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Emekli maaş zammı ne olacak

Tarih
13 Temmuz 2023
İzlenme
1052 Kişi

Emeklilere verilecek olan yüzde 25 zam kimseyi tatmin etmedi.

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmişti. Erdoğan NATO Zirvesi için Litvanya’nın başkenti Vilnius’a uçtu. İsveç’in üyeliği, Türkiye’nin F-16 talebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya liderleriyle görüşmeleri derken bizim gariban emeklilerin sesi pek duyulmadı. Bu arada MHP Lideri Bahçeli memurlara olduğu gibi emeklilere de 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılmasını teklif etti. Yasa teklifi dün Meclis’te görüşülmeye başlandı.

ERDOĞAN’LA İSTİŞARE EDİLECEK

Son dakika: Bahçeli'den emekli maaşlarına yeni zam teklifi - Haber 7 SİYASETAncak emeklilere zamla ilgili madde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la istişare edilmek üzere bugüne bırakıldı. Klasik bir cümle vardır. “Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi” diye ama emeklilerimizin hem gözleri hem kulakları Erdoğan’a çevrilmiş durumda. Gerçekten de emeklilerimiz ciddi geçim sıkıntısı yaşıyor.

YENİ DÖNEMİN ŞİFRESİ BU CÜMLEDE GİZLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde sarf ettiği cümleyi ben resmi görüşme ortamında yapılmış bir konuşma olarak görmüyorum. Adeta yeni dönemin bir şifresi olarak değerlendiriyorum.

Erdoğan, Biden'dan 'aferin' aldıO cümle neydi? Erdoğan, Biden ile görüşmede, “Yeni bir dönemi başlatıyoruz” dedi. Erdoğan seçimlerden yüzde 52 oy alarak çıktı. 5 yıl daha Türkiye’yi yönetecek. Şu anda dünyanın en deneyimli ve en güçlü liderlerinden biri.

BATI İLE SICAK İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı’nın yeni dönem başlatıyoruz sözünden ben, ABD başta olmak üzere Batı dünyası ve Avrupa Birliği ile yeni bir sayfa açılması anlamını çıkarıyorum. İsveç’in NATO üyeliğine onay verilerek bu yönde önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı ayrıca, Başkan Biden’a, “Stratejik mekanizma kapsamında artık sıranın devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim” dedi. Bu yeni bir ilişki biçiminin önerilmesi demek. Buna ihtiyaç var. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı dünyası ile yeni bir dönem başlatma çabasını yerinde buluyorum ve destekliyorum. Bu Putin’le görüşmeye, Rusya ile dengeli bir politika yürütmeye engel değil.

BIDEN MESAJI ALDI

Erdoğan yeni bir dönemin kapısını aralarken, kaygım Biden’ın bu mesajı almamasıydı. Ancak Biden, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’la fotoğraf paylaşıp, ”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la NATO Zirvesi kapsamında Litvanya’da tekrar bir araya gelmek harikaydı” dedi.

Erdoğan ile Biden’ın gülümsediği fotoğraf, yeni dönemin pozitif mesajlarla başladığının bir göstergesiydi.

Dilerim devamı gelir.

HOŞ YÜRÜDÜ BOŞ YÜRÜDÜ

Tanju Özcan yürüyüşüne devam ediyor: Orası senin... | Rudaw.netSEÇİMLERDEN sonra Ekrem İmamoğlu değişim talebiyle ortaya çıktı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet etti. Tanju Özcan, geçmişte Adalet Yürüyüşü yapan Kılıçdaroğlu’na karşı Bolu’dan Ankara’ya kadar yürüdü. Demokratik hakkını kullandı, Kılıçdaroğlu’na çekil çağrısını bir kez de CHP Genel Merkezi’nin önünden yaptı.

Buraya kadar sorun yok. Peki Tanju Özcan’ın yürüyüşü ses getirdi mi, medyada ilgi gördü mü? Medya ilgi gösterdi, Tanju Özcan yayınlara bağlanıp görüşlerini açıkladı. Yürüyüşü toplumda ses getirdi ama bir tek CHP’de ses getirmedi.

NE KAZANDI

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’na “Çekil” dedi ama Kılıçdaroğlu çekilmedi

Tanju Özcan, Ekrem İmamoğlu’na “Aday ol” dedi ama İmamoğlu aday olmadı.

Bu arada Tanju Özcan’ın ihraç süreci de durmadı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER