DÜNYA

Yunan Başbakanı: Türkiye ile derhal istikşafi görüşmelere başlamaya hazırız

Tarih
15 Eylül 2020
İzlenme
418 Kişi
Yunan Başbakanı: Türkiye ile derhal istikşafi görüşmelere başlamaya hazırız

Atina'da ağırladığı AB Konseyi Başkanı Michel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, deniz yetki alanları konusunda Türkiye ile derhal istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduklarını duyurdu.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e çıkardığı Oruç Reis sismik araştırma gemisini Antalya Limanı'na çekmesinin ardından, Yunanistan'dan önemli açıklama geldi.

AB Konseyi Başkanı: Yunanistan'ın sınırlarını korumasını destekliyoruzAtina'yı ziyaret eden AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Kiryakos Miçotakis, deniz yetki alanları konusunda Türkiye ile derhal istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduklarını söyledi.

Türk-Yunan istikşafi görüşmeleri 2016’da durma noktasına gelmişti.

Atina'nın açıklaması öncesinde Oruç Reis'in Türkiye'ye dönüşünü ana muhalefet partisi CHP 'taviz' diye nitelemişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bunun bir taviz olmadığını, Oruç Reis’in limana bakım ve ikmal için geri çekildiğini söylemişti. Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’deki çalışmaları için 1 Eylül’de ilan edilen Navtex’in süresi zaten 12 Eylül akşamı dolmuştu. Ankara'ya Atina ile diyalog çağrısı yapan AB ise aksi takdirde bu ayki liderler zirvesinde Türkiye'ye yaptırım kararı almakla tehdit etmişti. (Sputnik)

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • KULO

    15 Eylül 2020
    0 0
    aklıma Cem Yılmaz'ın origami yapan atarlı çocuk esprisi geldi (isteyen youtube'dan açıp bakabilir). Sunucu hazır mıyız diyor, çocuk el hareketi ile birlikte peltek peltek "hazırız" diyor. sunucu içinden diyor ki: " Allah'ın salağı neye hazırsın " onu bile bilmiyosun. RTE > sunucu. (reis günlerdir diyor, istişare, diplomasi, görüşme diye) Miço > Allah'ın salağı ( bu salak da tankla tüfekle kıç atıyor sahiplerinin tasmasının ucunda) bence uydu.
DİĞER MAKALELER