DÜNYA

Trump : Bu hafta harekete geçiyoruz

Tarih
27 Mayıs 2020
İzlenme
68 Kişi
Trump : Bu hafta harekete geçiyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Hong Kong'da yeni bir ulusal güvenlik yasası uygulama çabasından dolayı bu hafta harekete geçmeyi planladıklarını söyledi.

Trump, dün Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin, Çin’e Hong Kong’daki eylemleri yüzünden herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını sormaları üzerine Trump “Şimdi bir şeyler yapıyoruz. Bunu çok heyecan verici bulacağınızı düşünüyorum. Ancak bunun hakkında bugün konuşmayacağım” ifadesinde bulundu.

Twitter, Trump'ın tweetlerine 'bilgiyi doğrulama' etiketi eklediTrump'ın hafta sonundan önce tüm dünyanın ABD'nin nasıl faaliyete geçtiğini öğreneceğini söylemesinin ardından, Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany Cin’in, Hong Kong’daki ulusal güvenlik yasası konusunda “büyük bir hata” yaptığını belirterek faaliyetlerini Hong Kong'dan çekmek isteyen ABD şirketlerinin harcamalarının Washington tarafından karşılanacağı açıklamasında bulundu.

Hong Kong'un özerkliğine sınırlama getirecek olan güvenlik yasasının, Çin parlamentosu tarafından Perşembe günü onaylanması bekleniyor.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER