DÜNYA

Sri Lankalı Bakan: Saldırılar Yeni Zelanda misillemesi

Tarih
23 Nisan 2019
İzlenme
393 Kişi
Sri Lankalı Bakan: Saldırılar Yeni Zelanda misillemesi

321 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar sonrası araştırma yapan Sri Lanka hükümeti, açıklamalarda bulundu.

Dinendra Ruwan Wijewardene ile ilgili görsel sonucuSri Lanka Savunma Bakanı Dinendra Ruwan Wijewardene, ülkesinde yaşanan saldırıların, Yeni Zelanda’daki cami saldırılarına karşılık bir misilleme olduğunu savundu.

Bakan, "Ön bulgular gösteriyor ki, Sri Lanka'da yaşananlar Christchurch'teki Müslümanlara yapılan saldırıya karşı bir misillemeydi." dedi.

Sri Lankalı Bakan: Saldırılar Yeni Zelanda misillemesi

"SALDIRININ ARDINDA İKİ ÖRGÜT VAR"

Wijewardene, saldırının iki yerel örgüt tarafından gerçekleştirildiğini de açıkladı. Bakan, "Saldırı Ulusal Tevhid Cemaati (NTJ) ile JMI tarafından yapıldı." dedi. Bakan JMI ile 'Jammiyathul Millathu Ibrahim' adlı örgütü işaret etti.

NTJ ile, 'Cemaat-ül Mücahidin' ile bağlantılarının araştırıldığı da belirtildi. Ancak bu grubun, Bangladeş'te terör örgütü olarak kabul edilen ve aynı adı taşıyan grupla bir ilgisi olup olmadığı bilinmiyor.

RESMEN ÜSTLENEN OLMADI

Sri Lankalı Bakan: Saldırılar Yeni Zelanda misillemesiSri Lanka’daki saldırıyı, henüz 'resmen' üstlenen olmadı. Hükümet, bu yerel örgütlerin uluslararası destek olmadan bu derece kapsamlı ve eşgüdümlü saldırıları düzenleyemeyeceğini savunuyor.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Veli

    24 Nisan 2019
    0 0
    Bu açıklamaları şiddetle kınıyoruz, hükümet de diyanet te kınamalı... kabul etmiyoruz, misilleme değil
DİĞER MAKALELER