DÜNYA

Para suyunu çekmeye başladı! Suudi Arabistan sarsılıyor

Tarih
29 Temmuz 2020
İzlenme
2045 Kişi
Para suyunu çekmeye başladı! Suudi Arabistan sarsılıyor

Suudi Arabistan ekonomisi ikinci çeyrekte 29 milyar dolar bütçe açığı verdi. Petrol geliri aynı dönemde % 45 düştü. Geçen yılın ikinci çeyreğine göre, bu yıl ülkenin geliri % 49 düştü. Hükümet harcamalarında % 17 kesinti yaşandı.

Suudi Arabistan bu yılın ikinci çeyreğinde 29 milyar dolar bütçe açığı verdi. Koronavirüs krizi, bu yıl dünyanın en büyük petrol ihracatçısının petrol dışındaki sektörlerine zarar vererek tarihi fiyat düşüşlerine neden oldu.

Suud medyası tarihinin en itibarsız dönemini yaşıyor | Basın İlan ... 

YÜZDE 49 DÜŞÜŞ

İkinci çeyrek petrol gelirleri yıllık% 45 düşüşle 25.5 milyar $ 'a geriledi. Toplam gelirler yüzde 49 düşüşle 36 milyar dolara geriledi.

 

Üç aylık bütçe performansı raporunda, yılın ikinci çeyreğinde toplam harcamalar yıllık bazda% 17 azalarak 65 milyar dolara geriledi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Abu Dhabi Ticaret Bankası baş ekonomisti Monica Malik, “Harcamaları geri çekmek için bir geri çekilme şart. Nisan ayında açıklanan kemer sıkma önlemlerine zaten yansıdı. Ancak bunlar iyileşmeye katkı sağlamadı" ifadelerini kullandı.

9 MİLYAR DOLAR AÇIK VERDİ

Kriz yaklaşıyor: Suudi Arabistan'ın başı ekonomik olarak beladaBu yıl ekonomik krizle karşı karşıya kalan Riyad, devlet çalışanlarına yaşam maliyeti ödeneğinin kaldırılması ve devlet gelirlerini artırmak için katma değer vergisini yüzde 15'e çıkarma gibi adımlar attı.

2020 yılının ilk üç ayında 9 milyar dolar açık veren Suudi Arabistan, bu yıl uluslararası pazarlarda 12 milyar dolar topladı ve iç pazarda 41,1 milyar riyal (10,96 milyar dolar) borç aldı.

Bütçe verilerine göre, hükümet ikinci çeyrekte borçlanmaya ek olarak hükümet rezervlerinde yaklaşık 13 milyar dolar kullandı. Bu, büyük ölçüde hükümetin bu yıl hedeflediği 32 milyar dolarlık bir düşüş sınırı içinde. (Yenişafak)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Misafir

    30 Temmuz 2020
    0 0
    ABD veya ingiltere bankalarında yüklü miktarda paraları vardır. Ülke batsa bile bu adamlara bir şey olmaz. Olan halkına olur
DİĞER MAKALELER