DÜNYA

Ortadoğu'da yeni cephe! ABD 'Refah Muhafızı Operasyonu'nu duyuracak: Kızıldeniz kan gölüne dönecek

Tarih
17 Aralık 2023
İzlenme
335 Kişi
Ortadoğu'da yeni cephe! ABD 'Refah Muhafızı Operasyonu'nu duyuracak: Kızıldeniz kan gölüne dönecek

7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım yapan İsrail'e maddi ve askeri tüm olanakları sunan ABD, şimdi de Kızıldeniz'den geçip İsrail'e giden gemilere saldıran Husi engelini ortadan kaldırmayı planlıyor. 

ÖNCE DRONE SALDIRISI SONRA FÜZE YAĞMURU

İsrail'e yönelik saldırılar gerçekleştiren Yemen'deki Husiler önce 1700 kilometre uzaklıktaki İsrail şehri Eilat'a balistik füzeler ve kamikaze drone'lar ateşledi. Daha sonra Kızıldeniz'de İsrail'e giden gemileri füze yağmuruna tuttu.  

ABD'nin karantinadaki uçak gemisinin kaptanından yardım çağrısıTÜM GEMİLERİ VURACAĞIZ

Aralık ayının başında İsrail kargo gemilerini değil, İsrail limanlarına giden bütün gemileri vuracaklarını duyuran Husiler, geçtiğimiz günlerde Norveç bayraklı ve bir Amerikan şirketine ait Marshall Adaları bayraklı petrol tankerlerinin hedef almıştı. Bu saldırı sonrası hareket geçen ABD ordusu ise sahaya ineceğinin sinyalini verdi.

BOĞAZ'DA ABD GEMİLERİ

Babülmendep Boğazı - VikipediABD, Kızıldeniz ile Umman Denizi'ni birbirine bağlayan Babülmendep Boğazı'na savaş gemileri konuşlandırarak, Husi füzeleri ve silahlı insansız hava araçlarını durdurmak için önümüzdeki hafta yeni bir çok uluslu görev gücü ilan edecek.

REFAH MUHAFIZI OPERASYONU

Ortadoğu turuna çıkan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in önümüzdeki hafta Refah Muhafızı Operasyonu'nu duyuracağı bildirildi. 

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER