DÜNYA

Mete Yarar'dan çarpıcı Libya analizi

Tarih
15 Ocak 2020
İzlenme
3493 Kişi
Mete Yarar'dan çarpıcı Libya analizi

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir televizyon programında "İnşakkah Ulusal Mutabakat Hükümeti haftaya kadar görevde kalır" dedi.

Hafter'in bu sabahtan itibaren büyük bir güçle saldıracağını belirten Mete Yarar, şu ifadeleri kullandı;

Mete Yarar’dan gündemi sarsacak çıkış: UMH inşallah haftaya kadar görevde kalır"Türkiye'nin çıkmayı düşündüğü alanlar öncelikle bombalanacaktır"

Bu sabahtan itibaren çok yoğun geçecek. Kaydırılan birliklerin mevcutlarına baktığında çok yoğun bir saldırı yapacaklarının göstergeleri var. Bu güne kadar Hafter'in böyle bir güç topladığı bir ortam olmadı. İlk defa Çad'dan, Sudan'dan, Mısır'dan ve BAE'den çok fazla zırhlı araç ve topçu birlikleri, hava savunma sistemleri olmak üzere çok ekstra malzeme geldi. Bu da bütün cephelerde saldırıya geçileceğinin ve Türkiye daha sahaya tam anlamı ile girmeden bu işi bitirmek isteklerinin olduğunu gösteriyor. Berlin'e girmeden sonlandırmak istiyorlar. Türkiye'nin çıkmayı düşündüğü alanlar öncelikle bombalanacaktır. Havaalanları, limanlar hem denizden hem havadan bombalanacaktır. Bu sabah yarın öbür gün haritada değişiklik yapmak isteyen bir grup göreceğiz.

"Bu Rusya'nın işine gelmez"

Hafter'in tek başına iktidara gelmesi Rusya'nın işine gelmez. Doğalgaz yatakları ve diğer kaynakların Avrupa'ya gitmesi Rusya'nın kabusudur. Zaten BAE, Suudi Arabistan, ABD bloğu Rusya'nın doğalgaz tekelini kırmak istiyor. Hafter'i desteklemek ve tamamen kontrolün onun eline geçmesi Rusya'nın işine gelmez. İktidarın adının konulmasığı bir sistem Rusya'nın önceliği.

İnşallah UMH görevde kalır

Hafter bu süreci kendisine göre iyi kullandı. Hiç olmadığı kadar sevkiyat yaptı. İnşallah yarından itibaren önümüzdeki haftaya kadar Ulusal Mutabakat Hükümeti kalır.(YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER