SAĞLIK

Güzellikte Yeni Akım Genital Estetik

Tarih
25 Kasım 2019
İzlenme
178 Kişi
Güzellikte Yeni Akım Genital Estetik

Güzellik anlayışı günümüzde oldukça farklı bir boyut kazanmıştır. Artık sadece görünen bölgeler değil genital bölge gibi diğer vücut kısımlarının da estetik olması sağlanabilmektedir.

Op. Dr. Funda Yazıcı Erol en sık uygulanan genital bölge estetik ameliyatlarının kızlık zarı dikimi, vajina daraltma ve iç dudak esetiği operasyonları olduğunu belirtti.

Bazı bayanlarda İç dudaklarda sarkma, asimetri ya da anormal büyüme gibi sorunlar görülmektedir. İç dudaklarda sarkma ve büyüme hem genital bölgenin estetik görünümünü bozmakta hem de birçok farklı soruna neden olabilmektedir. İç dudaklardaki sarkma ve büyümeye bağlı şu sorunlar görülebilmektedir;

·       İç dudaklarda sürtünme ve tahriş

·       Genital bölgenin nemli kalması

·       İç çamaşırı, mayo, tayt ve kot gibi kıyafetleri giyememe

·       İlişkiye girmede zorlanma

·       Bacak sporlarını yapmada zorlanma

İç dudak estetiği yani tıbbi adıyla labioplasti ameliyatı sayesinde tüm bu sorunların giderilmesi yanında estetik ve güzel bir genital bölge sağlanabilmektedir.

Vajina genişleyebilen elastik bir yapıya sahiptir. Ancak çok doğum yapanlarda, yaşla birlikte, yoğun sigara kullanımı ya da beslenme sorunlarına bağlı genişleyebilmektedir. Vajina genişlemesi estetik olarak fark edilmese bile beraberinde bazı problemlere yol açar. Bunlar;

·       İlişki sırasında karşılıklı haz alamama

·       İlişki sırasında istenmeyen seslerin oluşması

·       Vajinal salgı ve sekresyonların tam atılamamasına bağlı içerde birikerek enfeksiyonlara zemin hazırlanması

Vajina daraltma ameliyatı ile vajinal kanalın sıkılaştırılması sağlanarak buna bağlı oluşan sorunlar giderilebilmektedir.

Kızlık zarı ilişki ya da ilişki dışı birçok nedenle bozulabilir. Kızlık zarı dikimi (hymenoplasti) operasyonu ile kızlık zarı çeşitli teknikler kullanılarak yeniden oluşturulmakta ve böylelikle kızlık zarı kanaması sağlanabilmektedir. Bekaret kanamasına önem veren toplumlarda kızlık zarı dikimi oldukça talep gören bir operasyondur.

Bunlar dışında dış dudak dolgu operasyonları, klitoris cildinin düzeltilmesi ve doğum dikiş izlerinin giderilmesi şeklinde genital estetik ameliyatlarda vardır. Kişinin ihtiyacı doğrultusunda bu estetik operasyonlar aynı seansta uygulanabilmektedir.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER