DÜNYA

Google'dan sonra Intel ve Qualcomm da Huawei'ye olan desteği kesti

Tarih
20 Mayıs 2019
İzlenme
1239 Kişi
Google'dan sonra Intel ve Qualcomm da Huawei'ye olan desteği kesti

Çinli teknoloji devi Huawei için hafta sonu kötü gelişmeler yaşandı. Google'ın, Huawei'ye olan desteğini çekmesi gündeme bomba gibi düştü. Bu olayın yankıları devam ederken, şimdi de Amerikalı diğer teknoloji şirketlerinden de haberler geldi. Son gelişmelere göre Google'a, Intel ve Qualcomm da katıldı. Peki bundan sonra ne olacak? İşte konuyla ilgili detaylar...

The Verge sitesinin Bloomberg'e dayandırdığı haberine göre dünyanın önde gelen yonga tasarımcıları ve tedarikçilerinden olan Intel, Qualcomm ve Broadcom, Huawei ile olan iş birliğini sonlandırdı.

intel ile ilgili görsel sonucuHUAWEI STOK YAPMIŞ!

Kaynakların aktardığına göre Intel, Qualcomm ve Broadcom, Huawei ile olan tedarik anlaşmalarını bir sonraki resmi duyuruya göre dondurmuş durumda.

Intel, Huawei sunucu yongaları, dizüstü bilgisayarlar için işlemciler sağlıyor. Qualcomm modem ve diğer işlemcileri tedarik ediyor. Ancak Qualcomm'un tedariği konusu daha az belirgin. Çünkü Huawei kendi mobil işlemclierini ve modemlerini üretiyor, kaynak Huawei'nin bu yüzden Qualcomm'la olan gelişmeden daha az etkilenebileceğini belirtti. Bununla birlikte ilginç bir detay daha var. Huawei'nin işlerini en az üç ay daha sürdürmek için yeterli miktarda çip ve diğer bileşenleri stokladığı belirtiliyor. Kaynak Huawei'nin bu önlemi alarak, Amerika'nın kararının kalıcı olup olmadığını anlamak için yeterli zaman kazandığını söylüyor.

huawei ile ilgili görsel sonucuHUAWEI KENDİ İŞLETİM SİSTEMİNİ Mİ GELİŞTİRECEK?

The Verge'e göre Huawei şu anki durumu çözmek için Android ve Windows için şirket içi alternatifler geliştiyor. Microsoft, Windows işletim sistemi desteği konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak olasılıklar Microsoft'un Amerikan hükümetinin kararına uyacağı yönünde. (Sabah)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • HAK DAVA

    20 Mayıs 2019
    1 0
    AMRİKANIN KÖPEKLERİ TALİMATLA İŞ TUTARLAR İŞTE KANITI
DİĞER MAKALELER