DÜNYA

Donald Trump, Joe Biden'ın kazandığı açıklanan ABD Başkanlık seçiminin sonuçlarını kabul etmediğini duyurdu

Tarih
07 Kasım 2020
İzlenme
205 Kişi
Donald Trump, Joe Biden'ın kazandığı açıklanan ABD Başkanlık seçiminin sonuçlarını kabul etmediğini duyurdu

Donald Trump’ın kampanya ekibi, Joe Biden’ın başkanlık seçimini kazandığının duyurulmasının ardından yazılı bir açıklama yayımlayarak “Joe Biden’ın hiçbir eyalette resmen kazandığı ilan edilmedi” dedi:

“Hepimiz Joe Biden’ı neden hatalı şekilde zafer ilan etmekte acele ettiğini ve medyadaki ortaklarının kendisine yardım etmek için çabaladığı biliyoruz: Gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Çok basit bir gerçek var, bu seçimin sonuçlanmasına daha çok var. Joe Biden hiçbir eyalette kazanan olarak resmen ilan edilmedi.”

Trump'tan yeni seçim açıklaması: Milletimiz için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğimAçıklamada bazı eyaletlerde sayımın yeniden yapılacağı ve bazı yasal süreçlerinden ardından buralarda sonucun değişebileceği belirtildi:

“Pennsylvania’da yasal gözlemcilerimizin oy sayım sürecine gerçek anlamda erişimine izin verilmedi. Yasal oylar başkanın kim olduğuna karar verir, haber kanalları değil.

“Pazartesi gününden itibaren kampanyamız seçim yasalarına tamamen uyulduğundan ve hakedenin kazandığından emin olmak için mahkemede yasal süreç başlatacak. Halkın seçimlere tam güvenini sağlamak için tek yol bu.”

Donald Trump’ın imzası olan açıklamada, bir kez daha kanıt sunulmadan oyların hileli olduğu iddia edildi ve Biden’ın bu oyların sayılmasını istemesini “çok şaşırtıcı” olarak nitelendi. Trump, Demokrat Parti’yi de bir kez daha usulsüzlükle suçladı. “Amerikan halkı doğru oy sayımına ulaşana kadar durmayacağım” ifadelerini kullandı. (BBC)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına al��nacaktır.

DİĞER MAKALELER