DÜNYA

Claudia Roth: YSK yıkıcı bir sinyal verdi

Tarih
07 Mayıs 2019
İzlenme
855 Kişi
Claudia Roth: YSK yıkıcı bir sinyal verdi

YSK'nın İBB seçimlerinin yenilenmesi kararına Alman siyasetçilerden de tepkiler gelmeye başladı. Her fırsatta Türkiye ve Erdoğan düşmanlığını dile getiren Federal Meclis Başkanvekili Claudia Roth, kararın "tepeden yapılan güçlü baskının sonucu" olduğunu söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarının iptali ve seçimlerin yenilenmesine yönelik kararına Almanya'dan ilk tepkiler gelmeye başladı.claudia roth can dündar ile ilgili görsel sonucu

Yeşiller partili Federal Meclis Başkanvekili Claudia Roth, YSK kararının çok ciddi bir sinyal olduğunu belirterek "Seçim Kurulu'nun kararı tepeden yapılan son derece güçlü baskının sonucudur. Sinyal yıkıcı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi AKP'nin yerel seçimlerden sonra demokratik değişim umut edenlerin hepsine kötü bir ders vermek istediği görülüyor” şeklinde konuştu.

Demokratik koşulların görüntüde bile sürdürülemediğini söyleyen Roth, "Burada seçimlerin her şeyden çok, sonuçlar hükümdarın hoşuna gitmediği için tekrar edildiği endişesi ortadadır” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Hür Demokrat Parti (FDP)'nin liste başı adayı olan Nicola Beer de bir açıklama yaptı. Beer Twitter üzerinden paylaştığı mesajında "Erdoğan yenilgiyi kabullenmedi. Böyle bir Türkiye artık AB'nin ortağı olamaz” dedi.
claudia roth demirtaş ile ilgili görsel sonucu

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • VATANSEVER

    07 Mayıs 2019
    0 0
    Bu ahmaklara ne oluyor ki sürekli bizim YSK'mızla ,Seçimimizle ,Siyasetimimizle bu kadar uğraşıp duruyorlar.
  • Enver

    07 Mayıs 2019
    2 0
    Bakmayın Avrupalı olmalarına. Bunlar kaz gibi kandırılıyorlar. Bizde bir söz vardır. "anlamadan banlama (ötme)" derler. Bu anlamadan banlıyor. Niyeti zaten bozuk da, anlayışı da kıt.Sandıklarda dönen katekullilere kafası basmıyor.
DİĞER MAKALELER