DÜNYA

ABD'li senatörden skandal çıkış: Ukrayna, Rusya'ya toprak vermek zorunda kalacak

Tarih
11 Aralık 2023
İzlenme
272 Kişi
ABD'li senatörden skandal çıkış: Ukrayna, Rusya'ya toprak vermek zorunda kalacak

2 yılı deviren Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi son günlerde tekrar alevlenirken ABD Kongresi'nde yardım krizi patlak verdi. Ukrayna'ya yapılan yardımlar konusunda ikiye bölünen Kongre'den ABD'li Cumhuriyetçi Senatör JD Vance'ın Rusya-Ukrayna Savaşı ve ABD'nin Ukrayna'ya yardımlarına ilişkin açıklamaları ise oldukça dikkat çekti.

"ASLA RUSYA'YI YENEMEYECEK"

J.D. Vance supports notion of investigating media bias - POLITICOABD'li Cumhuriyetçi Senatör JD Vance, senatoda onay bekleyen Ukrayna'ya yardımlara ilişkin pakete karşı çıkmasının nedeninin, Ukrayna'nın hiçbir zaman Rusya'yı yenilgiye uğratamayacağına inanması olduğunu belirterek, "Ukrayna'nın günün sonunda Rusya'ya bazı topraklarını bırakmak zorunda kalacağını ve bu savaşı bitirmemiz gerektiğini kabullenmek ABD'nin çıkarına olacaktır." dedi.

"ÖLÜMLERİ BİTİRMEK ZORUNDAYIZ"

Sözlerine devam eden Vance, "Doğu Avrupa'da yüz binlerce masum sivilin hayatını kaybettiğini ve büyük insani trajediyi düşündüğümüzde, buradaki ölümleri bitirmek hem bizim hem de onların çıkarına olacaktır." şeklinde konuştu.

UKRAYNA'YA YARDIM KRİZİ

Rusya, Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken ABD Kongresi'nde yardım krizi patlak verdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, buna ilişkin 5 Aralık'ta Senato üyelerine vereceği brifingi son dakika iptal etmiş, kararın nedenine ilişkin net açıklama yapmamıştı.

Biden to host Ukrainian President Volodymyr Zelensky at White House Tuesday | CNN Politics6 Aralık'ta ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail ve Ukrayna'ya yardımları da içeren 105 milyar dolarlık bütçe talebinin oylanmasını engelleyen senatodaki Cumhuriyetçiler, göçmen politikasında birtakım değişiklikler başta olmak üzere istedikleri düzenlemeler yapılmadan bu bütçeyi onaylamaya sıcak bakmıyor. Beyaz Saray ve Ukraynalı bazı yetkililer ise ABD'nin Ukrayna'ya yardımları olmadan Rusya ile savaşın kaybedilebileceği uyarısında bulunuyor.

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER