DÜNYA

AB'den Rusya'ya yaptırım kararı

Tarih
21 Ocak 2019
İzlenme
427 Kişi
AB'den Rusya'ya yaptırım kararı

Avrupa Birliği (AB), kimyasal silah kullanımında rolü  bulunan Suriye Bilimsel Çalışma ve Araştırmalar Merkezi (SSRC) ile Rus Askeri  İstihbarat Servisi (GRU) yetkilileri dahil 9 kişiye yaptırım uygulama kararı  aldı. 

Brüksel'de üye ülkelerin bakanlarını bir araya getiren AB Dışişleri  Konseyi'nden, kimyasal silah kullanımı ve yayılmasına karşı yaptırım kararı  çıktı.

Toplantı sırasında AB Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada,  İngiltere'deki Salisbury olayıyla bağlantısı olduğu iddia edilen GRU Genel Müdürü  ve Yardımcısı ile iki yetkilinin yaptırım listesine alındığı açıklandı.

Suriyeli yetkililere kimyasal silah yaptırımı

Açıklamada, aynı zamanda kimyasal silah geliştiren ve üreten Suriye  Bilimsel Çalışma ve Araştırmalar Merkezinin (SSRC) yanı sıra bu kuruluşla  bağlantısı bulunan 5 yetkilinin de yaptırım listesine alındığı kaydedildi.

AB ülkelerine seyahat yasağı, kişilerin ve kurumların mal varlığının  dondurulmasını içeren yaptırımların kimyasal silahların kullanımı ve yayılmasını  engellemeyi amaçladığı aktarılan açıklamada, AB'deki kişi ve kurumların da bu  listedekilere fon aktarmasının yasaklandığı ifade edildi.

 

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıkınca  ülkesinde mahkum edilen ve daha sonra casus takasıyla İngiltere'ye gelen Rus ajan  Sergey Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart'ta Salisbury'de Sovyetler Birliği döneminde  geliştirilen bir kimyasal ile zehirlenmişti.(Milliyet)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER