SİYASET

Zafer Şahin : Anketlerin göremediği Ankara

Tarih
01 Mart 2024
İzlenme
1089 Kişi

Anketlere bakılırsa CHP adayı Mansur Yavaş Ankara’da açık ara önde. 

Yavaş’ın kendisi de seçimi farkla alacağını iddia ediyor. Ama niyeyse sanki rakibinin gerisindeymiş gibi inanılmaz bir reklam/tanıtım kampanyasıyla seçime hazırlanıyor. 

Ankara’nın herhangi bir sokağında, caddesinde, bulvarında kafanızı kaldırdığınız anda karşınıza Mansur Yavaş’ın resim - afişinin çıkmaması imkansız. 

Bu devasa seçim kampanyasının finansmanını kim sağlarsa sağlasın ortada net bir israf var. Ama konumuz bu değil. Yavaş, iddia ettiği gibi rahat olsaydı reklama bu kadar ağırlık vermezdi. 

Mansur Yavaş seçim çalışmasına Turgut Altınok'un 'evinde' başladı: 'Çoğunluk' vurgusu yaptıAnketler ve algıların aksine Ankara’da seçim ortada. Hatta Turgut Altınok bir adım önde. Neden mi? 

Çünkü MHP oyları blok halinde Altınok’a gidecek. 2019’da Yavaş’ın en önemli artısı Ülkücü oylarının kendisinde toplanmasıydı. 

Geçen seçimde Yavaş’ın Ankaralı olması rakibine göre kendisine önemli bir avantaj sağladı. Bu seçimdeki rakibi ise has Ankaralı. Altınok’a Ankaralılık üzerinden kuracağı bir üstünlüğü olmayacak Yavaş’ın. 

Ankara’nın en büyük iki ilçesi Keçiören ve Çankaya . Biri CHP’nin diğeri AK Parti’nin kalesi. 2019’da Yavaş’a Keçiören’den hatırı sayılır oy geldi: Bu oylar 2024’te Altınok’tan başka bir adrese gitmez. 

Anket oyunlarında gösterilen Ankara’nın dışında başka bir Ankara var. Sahada Turgut Altınok yükselişte , Mansur Yavaş ise geriliyor. 

Altınok’a önerim daha çok TV programına çıkması. CNN Türk’te katıldığı son programda çok başarılıydı. Samimiyeti ve Ankara’nın sorunlarına hakimiyeti ekrandan direkt yansıyor seçmene… 

Erbakan’ı kim hapse yollamak istedi? 

Fatih Erbakan, Yıldız Tilbe'den Aldığı ve Unutamadığı Telefonu Anlattı!Temel Karamollaoğlu.. 

Saadet Partisi Genel Başkanı olarak rahmetli Necmettin Erbakan’ın koltuğunda oturuyor. 

Nedendir bilinmez, yerel seçime 1 ay kala tuhaf bir Erbakan tartışması başlattı. Recep Tayyip Erdoğan’ın 2006 yılında Erbakan’ı hapse attırmaya çalıştığını iddia etti! 

Temel Bey ya unutkanlık sorunu yaşıyor. Ya da yıllardır Erbakan’ın kemiklerini sızlatarak ittifak yaptığı CHP’ye seçim öncesinde kendi tarzında destek atmaya çalıyor. Keşke bu işe Erbakan’ı alet etmeseydi. 

Gerçekleri unutanlar ve unutturmaya çalışanlar için 2000’lerin başında kimin Erbakan’ı hapse attırmak için bütün tuşlara nasıl bastığını, kimin buna karşı ne mücadele verdiğini madde madde anlatalım.. 

Erbakan’ın cezası 2004 yılında kesinleşti. 

İnfaz savcılığı cezanın infazı için işlem başlattı. 

Bu arada 5 kez infaz erteleme alındı. 

2006 başında Erdoğan, infazı ev hapsine çeviren yasayı Meclisten geçirdi. 

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ‘’Kişiye özel düzenleme’’ diyerek yasayı veto etti. 

Erdoğan bir kez daha Meclis’ten geçirdi. Kanun uygulandı. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER