SİYASET

Tuğrul Selmanoğlu : Kemal Bey’in çilesi

Tarih
24 Nisan 2018
İzlenme
1363 Kişi

Hiç beklemediği anda öyle bir duruma düştü ki... İktidarın ani manevrası, muhteremi ve partisini bir hayli şaşırtmış görünüyor.

Gazetecilerin aday mısınız? sorusuna, kirazlardan çiçeklerden bahsederek cevap veriyor. Belki de aday mısınız sorusunu manav mısınız? olarak anladı, garip.

Öte yandan CHP'de maşallah aday bolluğu baş gösterdi. Sekiz seçim kaybetmiş bir liderin tebaası olmanın verdiği ezik psikolojinin cüreti ile herkes aday.

En başta, Kemal Bey’in kendi elleriyle tek tek seçip yerleştirdiği delegelere karşı bir türlü kongre kazanamayan Muharrem Bey heveslendi Cumhurbaşkanlığına. Kendisine sormak lazım; CHP gibi bir partiye yıllardır uğraşıp genel başkan olamayan bir adamı kim cumhurbaşkanı yapar? diye. Ama sormayın, uyandırmayın. Sonra Öztürk Yılmaz aday olduğunu açıkladı, kim olduğunu bilmezsiniz büyük ihtimalle. Türkiye onu Muhasebeci Kenan olarak tanıdı, hani şu DAEŞ konsolosluğumuzu basıp personeli rehin aldığında, konsolos olduğunu gizleyip ben muhasebeci Kenan’ım diyen,  sürekli hapishanelerde HDP'lileri ziyaret edip serbest bırakılmaları için otoban kenarlarında video çeviren Kemal Sunal görünümlü bir ağabey var ya; Hah o işte.

Ona da sormak lazım, kendi personelinin bile önüne geçip risk üstlenmeyen bir adamı bu milletin en önüne geçirirler mi diye ama sormayın, uyandırmayın.
Bir de saçları örgülü abla var, CHP milletvekili Didem Engin. Hakkında başka bir şey bilmiyorum, haberlerde saç modelinin enteresan oluşu ile alakalı bir şeyler vardı iki yıl önce, onun haricinde hiç sesi soluğu çıkmadı. O da aday olmuş. Herhalde yeni Blendax güzeli falan aradığımızı zannediyor abla.

Kemal bey ise son röportajında adayınız kim sorusuna, "Eşimde sordu bu sabah, bilmiyorum dedim" diyor. Baskın basanın eyvallah da; “Basılanın durumu içler acısı.”

Milletvekili aday adaylarına tavsiyeler..

Bu aralar milletvekili aday adaylığı heyecanı yaşayan arkadaşlar, şu hususlara dikkat etmeniz ve kendinize sormanızı tavsiye ediyorum: 1. Neden milletvekili olmak istiyorum, niyetim ve gayem hizmet mi? Yoksa milletvekilliği makamı nefsinizi mi okşuyor? 2. Projeniz var mı? Mevcut milletvekillerinden daha iyi yapabileceğinizi düşündüğünüz şeyler var mı? Kafanızda milletvekili olursam şunları yaparım diye tasarladığınız şeyler var mı? Yoksa hele bir olalım da gerisine Allah Kerim mi diyorsunuz? 3. Milletvekilliği büyük sorumluluk gerektiren bir makamdır. Sizi seçen, güvenen ve sizi kendine vekil tayin eden binlerce insanın yükü omuzlarınızda olacak. Omuzlarınız bu yükü kaldırır mı? Binlerce insanın derdini dinlemeye, beklentisine cevap vermeye hazır mısınız? Uykusuz kalmaya, sorumluluğunu taşıdığınız insanlarla ağlayıp onlarla gülmeye hazır mısınız? Gelen fakiri de, fabrikatörü de aynı güler yüzle karşılamaya hazır mısınız? 4. Teşkilat tecrübeniz var mı? Teşkilatta çaycılık yaptınız mı? Bayrak astınız mı? Üye topladınız mı? Yani teşkilatın mutfağında bulundunuz mu hiç?

5. Davanız için ölmeyi göze alıyor musunuz? Dünyanın en karışık coğrafyasında, şer güçlerinin diş bilediği bir iktidarın milletvekili olmak cesaret ister. İnsanlar sizin vekil olarak bir tehlike anında öne düşmenizi bekler. Bu beklentiye cevap verebilecek misiniz? Örneğin darbe oldu, koşacağınız yer sığınak mı? Yoksa tankların önü mü? 6. Ev halkınıza karşı merhametli misiniz? Himayenizin altındakileri ezdiğiniz oldu mu hiç?

7. Hiç kimsenin sizi görmediği yerde, hiç bu vatan için gözlerinizden yaş süzüldü mü? Bayrağımıza bakıp duygulandınız mı hiç?

Elinizi vicdanınıza koyup, düşünün bu soruları... Kendi mülakatınızı kendiniz yapın...

Eğer üstteki sorulardan herhangi birine hayır cevabı veriyorsanız, sizin Milletin vekili olmanızın benim kanaatime göre Vatanımıza bir katkısı olmaz... İyi düşünün...

Diriliş Postası
24 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • HAK DAVA

    24 Nisan 2018
    2 0
    DİBİNE KADAR DOĞRUSUN KARDEŞİM EYVALLAH....
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER