SİYASET

Tamer Korkmaz : Ne oldu? İP koptu!

Tarih
25 Temmuz 2018
İzlenme
2010 Kişi

Seçim sonrasındaki yol haritasını belirlemek için Afyon’da düzenledikleri çalıştay, İyi Parti’de iplerin kopmasına neden oldu: Akşener “bir daha geri dönmemek üzere istifa ettiğini” söyledi. İstifadan vazgeçirildi. Hemen ardından, olağanüstü kurultay kararı aldı ve kurultayda aday olmayacağını açıkladı!

24 Haziran’daki başarısızlıktan sorumlu tutulan Akşener partisinde “ilk defa patlayan eleştiriler” karşında havlu attı…

Amerikan dış politikasına yön veren “Foreign Policy” dergisinin geçtiğimiz sene öve öve bitiremediği ve “Erdoğan’ı korkutacak potansiyeli var” diyerek büyük umutlar bağladığı Akşener, daha ilk başarısızlıkta “Benden bu kadar!” deyiverdi.

İstanbul’daki derin baronların siyasi mühendislik projesi olan ve Locaefendi’nin de desteklediği İyi (Rol Yapan) Parti’de “dokuz ayda gelinen nokta” işte budur.

***

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Akşener’i geçmişten iyi tanıyorum. Temel bir huyu vardır. Bir işi altı-yedi aydan fazla sürdüremez. Bu durumu, yakınları da iyi bilirler” dediğini tam da burada hatırlıyoruz!

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Parti yönetimi ise Akşener’i kararından vazgeçirmek için “çok kararlı” görünüyor.

İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray “Partimizin en alt kademesinden en üst kademesine kadar, sayın genel başkanı hepimizin ortak imzalarıyla ve teklifleriyle Ağustos ayındaki kongrede aday gösterme iradesi ortaya çıkmıştır. Bu, ortak kararımızdır” diye konuştu…

Koray Aydın da “Akşener her ne kadar aday olmayacağını söylüyorsa da biz kendisinin aday olması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Parti ileri gelenlerinin, Akşener’i ikna edip yeniden aday yapabilmek için yoğun bir baskı uygulayacakları aşikârdır…

Netice alıp alamayacaklarını, bekleyip göreceğiz.

***

Meral Hanım’ın siyasi hayatındaki dönüşleri malumdur:

Siyasi hayatına, DYP’de “Tansu Çiller’in kanatları altında” başlamıştı…

Ağar’ın istifasıyla İçişleri Bakanı yapılmıştı. Sonrasında Tansu Hanım’la yolları ayrıldı…

2001’de AK Parti’nin kurulmasına günler kala; Erdoğan’ın liderliğindeki Yenilikçi Hareket’ten –birdenbire- ayrılmıştı...

Gitmeden kısa süre evvel, “Eskiden ülkücü idim, şimdi demokrat oldum” diyordu.

2016’da heyecanla “Başbakan olacağım!” diyerek MHP’nin genel başkanlığına oynadığında mı; hoooop “ülkücülüğe” geri dönmüştü!

Derip proje berhava olup da MHP ile yolları ayrılınca -bir kere daha “ülkücülüğe!” veda etti…

Geçen yıl kurdukları İyi Parti’de MHP’li günlerine sünger çekip bu defa “merkez partisi” takılıyorlardı!

24 Haziran’da CHP ile ittifak yapmalarının ne denli yanlış olduğunu ise “iş işten geçtikten sonra” anladılar!

İKNA GÜNLERİ

Ezcümle, Meral Hanım kesin bir dille aday olmayacağını açıklasa da, partisinin önde gelenleri kendisini adaylık için pekâlâ ikna edebilirler…

“Koltuğa yapışmadığınızı gösterdiniz! Maksat hâsıl oldu. Parti tabanının geri dönmeniz için karşı konulamaz bir talebi var” yahut “Şimdi, adeta şarj olarak yeni bir başlangıç yapma zamanıdır” falan deyip kaldıkları yerden devam edebilirler…

Bütün bunlara rağmen…

Yine de Akşener aday olmazsa; o vakit, işbu kararlılığının bir tek anlamı olabilir:

Akşener’i evvela MHP’nin genel başkanı yapmak isteyen; bu proje tutmayınca da İyi Parti’nin kurulmasının yolunu açan malum “güç odağı” kendisini “sahadan çekiyor” demektir!

Bunların “İyi Parti mühendisliği (yüzde on ile) belli bir ölçüde tutsa da; Akşener’den büyük beklentileri (yüzde 7’de kaldı) tutmadı!

BAHÇELİ, DOKSANA GÖNDERDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Akşener’in aday olmayacağına dair beyanıyla alakalı olarak “Koray Aydın ve arkadaşlarına büyük görev düşüyor. Hanımefendi’yi mutlaka ikna etmeliler. Görevinin devamını sağlamalılar. Demokrasi ve İP açısından, bu son derece faydalı olacaktır” dedi!

Devlet Bahçeli, bu sözlerle İyi (Rol Yapan) Parti’nin önde gelenlerini inceden makaraya alıyor…

Diğer bir taraftan da “Meral Akşener’le devam etseniz de etmeseniz de, ne yaparsanız yapın- bizle yürüttüğünüz siyasi mücadelenizde yenilgiye mahkûmsunuz” demeye getiriyor!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Mehmet Süleymanoğlu

    25 Temmuz 2018
    0 0
    Bu ip’siz sapsız’larla ancak bu kadar yol alınabilirdi. Baksanız hepsi aklı başında insanlara benziyorlar. Amma gerçek o değil. Herifler ruhsuz , cesetlerden ibaret. Et ve kemik yığınları.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER