SİYASET

Tamer Korkmaz : Gladyo Kardeşliği!

Tarih
01 Eylül 2016
İzlenme
4788 Kişi

Kemal Ilıcak'ın sahipliğindeki Tercüman gazetesinin 4 Ocak 1977 tarihli nüshasında yer alan bir haberde; The Economist dergisinin “Türkiye'deki solcu grupları KGB yönetiyor” iddiası öne çıkarılmıştı!

İngiltere'de neşredilen dergi, işte bu dezenformasyona dayalı yayını ile Türkiye'deki solcu grupları ABD'nin/Gladyo'nun inşa edip yönettiği gerçeğinin üzerini örtüyordu.

Sağcı, milliyetçi ve muhafazakâr okuyucularını “narkozlamak” için gayret gösteren Tercüman gazetesi de The Economist'in işbu yönlendirmesine “gönüllü ortak” yazılıyordu.

Hedef şaşırtan bu haberin yer aldığı gazetenin genel yayın yönetmeni Güneri Cıvaoğlu idi! Tercüman'ın başyazarı, şimdilerde FETÖ kapsamında tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak'tı!

O dönemde, solda Cumhuriyet sağda ise Tercüman kitleleri itina ile ajite ediyordu. Aynı “derin mekanizmaya” bağlıydılar.

Tercüman'ın haberinden sadece bir ay sonra (Birinci George Bush'un yerine) CIA Başkanı olan Stansfield Turner, Türkiye'yi üç yıl sonra askeri darbeye götürecek olan fevkalade kanlı sürecin düğmesine basanlar arasındaydı! İlk kilometre taşı, 37 kişinin hayatını kaybettiği Kanlı 1 Mayıs'tı! Türkiye'deki Gladyo'nun “kontgerilla” yöntemiyle icra ettiği bir derin operasyondu!

Nazlı Ilıcak, Kanlı 1 Mayıs'tan hemen sonra şöyle yazdı:

“Olayların gayesi ve hedefi açıktır. Marksistler veya Maocular birbirlerine saldıracak, cinayetler işlenecek, kardeş kavgası körüklenecek, meşum gayeye bu yolla varılacaktır. Moskova'dan ve Pekin'den aldıkları talimat budur.” (3 Mayıs 1977)

Aynı tarihli Milliyet'teki bir haberde ise dönemin DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in “Saldırganlar CIA'in emrindeki Maocular ve faşistlerdir” şeklindeki sözlerine yer verilmişti!

Türkiye'yi koşar adım 12 Eylül darbesine götüren dönemde (22 Temmuz 1980) Kemal Türkler de Gladyo'nun derin suikastına kurban gitmişti. O günlerde İzmir'de vaizlik yapan Fetullah Gülen 12 Eylül darbesini bir gün önceden haber almıştı!

Şu sözler Gülen'e aittir: “Askerlerden bir-ikisi öğleye doğru bana geldi. Bir alarm var Askeriye'de, bir hareket olabilir dediler. Yani ben ihtilal olacağını daha öğlen vaktinden biliyordum!”

Fetullah Gülen, Sızıntı dergisinin Ekim 1980 sayısındaki “Son Karakol” başlıklı yazısında 12 Eylül darbesine övgüler sıralamıştı!

O yazısından 36 yıl sonra; bu defa onun liderliğindeki Gladyo örgütü (FETÖ) askeri darbe yapmaya kalkıştı. Başaramadı.

Mayıs 2016 tarihli aylık Sızıntı dergisi, “eli kulağındaki” darbe girişiminin haberini “kendi lisanıyla” veren bir kapakla çıkmıştı!

Gülen, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden tam elli yıl önce İzmir'de “dini cemaat” görünümlü örgütünü “CIA mensubu Graham Fuller'ın teknik direktörlüğünde” kurmuştu…

İzmir'e yerleştikten bir süre sonra Sabetay Sevi'nin on yedinci yüzyılda kaldığı evi ziyaret etmişti!

Sabetay Sevi'nin soyundan gelen Ilgaz Zorlu, (4 Nisan 2000 tarihli pek çarpıcı röportajda) “Türkiye'de solculuğun temellerini Sabetaycıların attığını” söylüyordu! “Yıldız Sertel'in 'Annem İçin' adlı kitabında Sabetaycıların Türk solunu nasıl kurdukları açıkça yazılıdır” demişti.

*

Sabetaycılar, Türkiye'deki Baronsal Gladyo'nun ana arterlerini oluşturuyorlardı.

Uzun yıllar boyunca bir yandan “sağcı/milliyetçi” kıyafetli, “muhafazakâr ya da dindar” görünümlü; bir diğer taraftan da “solcu/devrimci” maskeli, “liberal” kamuflajlı grupları…

İçerideki (Kriptolar'la dolu) Gladyo inşa ediyor, sahneye çıkarıyor ve yönetiyordu! “Tez'i ve Antitez'i birlikte kontrol etmek amacıyla” kurgulanmış olan “Kontrollü Gerginlik” stratejisi temel prensip olarak uygulanıyordu! Sahneye çıkardıkları “farklı elbiseler taşıyan” ya da “birbirine zıt flamalar sallayan” grupların hepsi aynı Batıcı amaçlara (Gladyo'ya) “hizmet” ediyorlardı!

Nazlı Ilıcak'ın FETÖ ile bağlantısından “Cumhuriyet'in FETÖ yandaşlığına” kadar birçok çarpıcı hakikat; “eninde sonunda gün ışığına” çıktı. Bunların hepsi “Gladyo Kardeşliği” temelindeydi!

*

Gülekler'in evindeki salonda, sadece Birinci Bush'la Aylin Devrimel'i birlikte gösteren bir fotoğraf değil; Antalya'nın İbradı ilçesine zum yapan bir harita da vardı…

Fetullah Gülen'in cenaze namazını kıldırdığı Kasım Gülek'in eşi Nilüfer ile kardeşi Aylin, İbradılı Devrimel Ailesi'nin evlatlarıydı.

Yirmi yıldır Gülen'i baş tacı yapan veya Paralel Yapı'yı himaye eden Nazlı Ilıcak da İbradılıdır!

12 Eylül darbesine aynen Gülen gibi “yahşi” çeken yazılarını hatırladığımız Nazlı Hanım'ın dayısı Turhan Kapanlı, Süleyman Demirel'in liderliğindeki AP'nin senatörü ve bakanıydı...

Nazlı Hanım'ın annesi İhsan Çavuşoğlu, Kapanizade Tahir ve Mediha çiftinin kızıdır. İhsan Hanım, Münci Kapani'nin kardeşidir.

Sabetayist Kapani, 1961 Anayasası'nı hazırlayan komisyonun üyesiydi.

Ilgaz Zorlu, 2001'de mahkemeye sunduğu savunmasında; Sabetaycılar içindeki Kapancılar grubunun siyasette ve medyada çok etkin olduğunu işaretliyordu! Sabiha Sertel'den “John” Paker'e kadar birçok isim sayıyordu!

Yenişafak
1 Eylül 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER