SİYASET

Tamer Korkmaz : Fevkalade derin mevzular

Tarih
07 Nisan 2016
İzlenme
3644 Kişi

Aytunç Altındal'ın “Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri” adlı kitabının 25. sayfasında şu satırlar yazılıdır: “Vatikan, 'Ateizme karşı birlikte mücadele' yemi ile 'Dinlerarası Diyalog' oltasını Türkiye ve İslam âlemine attı. Fakat Papa 2. Jean Paul'ün 'Dürüst ateistler cennete gider' sözü, hem ateizmin kaynağının kim olduğunu, hem de bu oltanın ne anlama geldiğini bir kez daha ortaya koydu.”

*

Soğuk Savaş döneminde ABD ve NATO'nun “Komünizmle Mücadele” konseptinin önde gelen destekçileri arasında Vatikan da yer alıyordu.

1963'te 25 yaşında iken, Komünizmle Mücadele Derneği'nin Erzurum'daki şubesini açan Mister Locaefendi'dir. Graham Fuller da CIA'in Türkiye Masası'ndaki “görevine” 1964'te başlamıştır!

1965'te tamamlanan İkinci Vatikan Konsili'nde alınan kararlar çerçevesinde; Papalık, başta Türkiye'de artı o dönemde Sovyetler Birliği içinde yer alan Türk cumhuriyetlerinde ve bütün Ortadoğu'da “Hıristiyanlaştırma faaliyetlerine” hız vermişti!

28 Ekim 1965'te Papa Altıncı Paulus'un onayı ile ilan edilen Dinlerarası Diyalog projesi, Papalığın “Üçüncü Binyıl” hedefi olarak açıklanmıştı!

Vaktiyle CIA'in kurduğu “Moon Tarikatı” da “Komünizmle Mücadele” sürecinde “vazife” yaptı! Derin örgütün asıl ismi “Dünya Hıristiyanlarını Birleştirmek İçin Kutsal Ruh Cemiyeti”dir. Moon tarikatının Türkiye'deki ilk temsilcisi CHP'li “Mason” Kasım Gülek'ti.

*

Mister Locaefendi, “dini cemaat” görünümlü örgütünü 1966'da İzmir'de kurdu. Arka planda, Türkiye'deki Baronsal Gladyo vardı.

Gülek'in 17 Temmuz 1967 tarihinde aralarında Locaefendi'nin de bulunduğu bazı isimler için Mason Locası'na bir mektup yazdığı 30 Mart 2015'te Yeni Şafak'ta yayınlanan belgelerle ortaya çıktı!

Kasım Gülek, 1968'de eşi Nilüfer Hanım'la birlikte Roma'ya gittiğinde Papa Altıncı Paulus tarafından kabul edildi. Çok uzun yıllar önce, Mister Gülek nişanlısı Nilüfer Hanım'la birlikte dostu Patrik Athenegoras'a gitmişler ve Gülek çifti Patrihkhane'de “takdis” edilmişlerdi!

1969'da “Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası” tarafından “üstün hizmetleri karşılığı” taltif madalyası ile ödüllendirilen Mister Locaefendi, 1975'te Türkiye Büyük Mason Mahfili'ne “gizli yemin töreniyle” girmiştir!

Gülek, 1983'te yine eşiyle dönemin Papa'sı İkinci Jean Paul'ü ziyaret etti. 1984, Locaefendi'ye Türkiye'deki Baronsal Gladio'nun kapalı kapılar ardında “Ilımlı İslam” temelindeki derin “sefer görev emrini” verdiği tarihtir. Devletin içinde Paralel Yapı örgütlenmesinin tohumlarının atıldığı 1984, PKK'nın da terör eylemlerine başladığı yıldır.

Paralel Locaefendi, 9 Şubat 1998'de Vatikan'da Papa İkinci Jean Paul'le görüşmüş, bir de mektup sunmuştu. Locaefendi, bu mektupta şöyle diyordu:

“Papa Altıncı Paulus Cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinlerarası Diyalog için Papalık Konseyi misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz. En aciz bir şekilde hatta biraz cüretle bu pek kıymetli hizmetinizi icra etme yolunda en mütevazı yardımlarımızı sunmak için size geldik.”

O görüşmeden sekiz yıl önce 1990 yılı sonunda Vatikan'dan deklare edilen “Redemptoris Missio” başlıklı genelgede aynen şöyle deniliyordu:

“Dinlerarası Diyalog, Papa'lığ��n bütün insanları Kilise'ye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır. Bu misyon, aslında Mesih'i ve İncil'i bilmeyenlere diğer dinlerin mensuplarına yöneliktir.”

*

Vatikan'ın resmi yayın organında Türkiye'nin PKK terör örgütü ile mücadelesine sekte vurmayı amaçlayan yayınlar 1995 yılında başladı…

13 Kasım 2000 tarihinde ise Papa 2. Jean Paul, Ermenistan Kilisesi'nin başındaki İkinci Karekin'le Vatikan'da görüştüğünde, sözde “soykırım”ı dillendiren ve ağır hakaretler eşliğinde Türkiye'yi hedef alan sözler sarf etmişti!

Vatikan'a bağlı kiliseler; 1965 yılından bu yana Ortadoğu'daki “Kürtçülük” hareketleriyle, 1984'ten itibaren de PKK terör örgütü ile çok yakından ilgilendiler. Güneydoğu Anadolu'daki “etnik ve dini ayrımcılığı” temel alan ilk gizli istihbarat faaliyetlerini; 1962'den itibaren “Barış Gönüllüleri” adıyla bölgeye gönderilen çoğu Katolik kiliselerine kayıtlı ABD'li uzmanlar (CIA elemanları) yürütmüşlerdir!

“Barış Gönüllüleri” kararnamesi, 22 Eylül 1961 tarihinde ABD Kongresi'nden geçmiştir. “Gelişmekte olan” ülkelerde “gönüllü faaliyetler” maskesi altında, CIA'in “Örtülü Harp” antetli toplumsal operasyonlarından söz ediyoruz!

İşte bu “Barış Gönüllüsü” isimlerden birisi olan Robert Finn, ilk kez 22 yaşında iken (1967) Türkiye'ye geldiğinde Tokat'ın Turhal ilçesinde İngilizce öğretmenliği yapmış; 1969 yılında ise ODTÜ'de görevlendirilmişti!

Mister Finn, Birinci Körfez Savaşı'nın ardından Nisan 1991'de Çekiç Güç'ün Diyarbakır'daki karargâhında yönetici olmuştu. Kuzey Irak'a konuşlandırılan Çekiç Güç, PKK'nın destekçisi ve hamisiydi!

Yenişafak
7 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER