SİYASET

Nuh Albayrak : Bu da İsrail ile anlaşmaya DAEŞ tepkisi!..

Tarih
29 Haziran 2016
İzlenme
2098 Kişi

Dün gündem toplantımızda İsrail ile varılan mutabakatın yansımalarını konuştuk. Haber Müdürümüz Efe Erdem, anlaşmadaki önemli ayrıntılara dikkat çekti.

Özellikle mutabakat metninde yer alan “istihbarat paylaşımı” ifadesi üzerinde durulması gereken bir husustu.

Diplomatik kaynaklar bu ifadeyi şöyle açıklıyordu:

İsrail ile ilişkilerin düzelmesinin, DAEŞ, PYD/PKK ve FETÖ’ye çok ciddi yansımaları olacak.

Çünkü...

FETÖ’nün iki büyük destekçisi olan Amerikan Neoconlar ve İsrailli muhafazakarlardır ve bu anlaşmanın ardından İsrail, FETÖ hakkında bilgi paylaşımı yapacak ve bu örgütün faaliyetlerine desteğini kesecek.

Diplomatların dikkat çektiği bu ayrıntı FETÖ’nün bu anlaşmaya niçin bu kadar büyük tepki gösterdiğini de izah ediyor aslında.

Ayrıca Suriye’de çok iyi bir istihbarat tabanına sahip olan İsrail, PYD faaliyetleri hakkında Türkiye ile istihbarat paylaşımında bulunacak.

İsrail’in DAEŞ fobisi 

İsrail’in son dönemlerdeki en büyük kâbusu ise DAEŞ’ten gelecek tehdittir. Suriye ve Irak’ta çıkmaza giren ve başlangıçta uydurduğu “İslam adına savaş” algısını tamamen kaybeden DAEŞ’in İsrail’e saldırarak imaj tazeleme yoluna girmesi çok uzak bir ihtimal değildir. 

İsrai’in DAEŞ konusunda geniş bir istihbarat birikimi olduğu söylenemez. Oysa, Suriye’de hangi ismin ne kadar süredir DAEŞ mensubu, veya başka bir örgüt ismi altında faaliyet gösterdiğini en iyi bilen ülke Türkiye’dir ve DAEŞ’in tehdit ettiği İsrail açısından bu bilgiler hayati öneme sahiptir.

Bu durumda iki ülkenin de birbirlerinin şiddetle ihtiyacı olan bilgilere sahip olduğu düşünülürse bu “istihbarat paylaşımı” meselesinin çok büyük önem kazandığı kolay anlaşılır.

Bu önemli ayrıntılar bugün size sunacağımız Star’ın manşetini oluşturmuştu.

DAEŞ’ten anlaşmaya kanlı tepki

Ne var ki, daha baskımız bitmeden bu analizimiz maalesef fiili bir boyut kazandı. İsrail ile anlaşma kararını Erdoğan düşmanlığı için bulunmaz bir malzeme olarak kullanan ve işi “İslam dünyasına ihanet”e kadar götüren malum şer cephesine DAEŞ’ten müthiş bir destek geldi!

Mübarek Ramazan gününde ve tam iftar saatinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişine saldıran insanlık dışı yaratıklar kendileri geberirken, 31 kişinin ölümüne ve 147 kişinin de   yaralanmasına sebep

olmuşlardı.

DAEŞ denen terör örgütü de bu çirkin eylemiyle, İsrail ile yapılan anlaşmaya kendi üslubunca tepki gösteriyordu.

Hayırlı olsun İsrail anlaşması karşıtı kanlı ittifakınız!..

Star
29 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER