SİYASET

Hakan Albayrak : Beka meselesi

Tarih
14 Mart 2019
İzlenme
1715 Kişi

Yeni Şafak’tan Kemal Öztürk, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a, mahalli seçim sürecindeki beka tartışmasına nasıl baktığını sordu.

Yıldırım dedi ki:

“Başından beri ittifaklar arası tartışmalar, seçimi yerelden genele çekiyor. Bunu doğru bulmuyorum. Bu yüzden ısrarla İstanbul’da yerelde kalmaya özen gösteriyorum. Biz devlet başkanı seçmiyoruz, şehri yönetecek kişiyi seçiyoruz. İstanbul’da genel siyasetin, kutuplaşma siyasetinin gölgesinde kalırsak yazık olur, İstanbul adına üzülürüm… Bu beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım. İstanbul’u ve İstanbulluların sorunlarını tartışmamız gerekir. Benim gönlüm razı değil buna.”

Çok güzel.

Yine de bir şerh düşmeden geçemeyeceğim:

Beka tartışmasının “yerelde gündemde olmaması” yetmez; genel siyasette gereğinden fazla gündemde olmaması da lazım.

***

Beka meselesi hayat memat meselesidir.

Bir şeyi “Türkiye’nin bekası için” istemek, bir şeye “Türkiye’nin bekası için” çağırmak, o şey olmadığında veya yapılmadığında Türkiye’nin yıkılacağını ileri sürmektir.

Ağır kelimedir “beka”, ağır sözdür “beka meselesi”.

40 yılda bir, bıçağın gerçekten kemiğe dayandığı yerde -mesela FETÖ’nün devleti ele geçirecek gibi olduğu 17-25 Aralık süreci veya 15 Temmuz gecesi gibi bir yerde- sarf ederseniz yer gök sarsılır.

Ağzınıza sakız ederek yerli yersiz demeden her gün 40 kere sarf ettiğinizde ise hafifler, etkisini kaybeder.

Sonra bir gün gerçekten bir beka meselesi doğar ve siz bunu söylersiniz de millet oralı olmaz; Allah korusun.

***

‘Türkiye çok zarar görür’, ‘Türkiye ağır darbe alır’, ‘Ülke olarak birçok kazanımımız tehlikeye girer’

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    14 Mart 2019
    2 0
    hazır çakma vaktim ya.. şimdi milli eğitim bakanı, YEPYENİ BİR MÜFREDAT VE PLANLA EĞİTİMİ YANİDEN YELE ALACAĞIZ falan dedi 1-2 gün önce.. BAKANA SÖYLEYİN 1947YE KADAR İNGİLİZ, 47DEN SONRA DA ABD SEFİRİNİN ONAYI OLMADAN EĞİTİMDE DEĞİŞİKLİK YAPAMAZSINIZ. LOZAN VESAYETİ GEREGİ başta CHP REDDEDERLER.28 şubatta olan değişiklikler falan ABD ve ABnin işine geldiği için islamı ,dini yok etmek için gerekli olduğu için kabul ettiler.
  • hursit dilaver2

    14 Mart 2019
    1 0
    benim aklım bu kadar yani.BİZİM MUHALEFET AYNEN ENVER VE EDİRNE GİBİ,doguyu tayyip alacağına PKK-PYD ALSIN modundalar. ALLAH İSLAH ETSİN..BEKA FALAN UMURLARI DEĞİL.neye güveniyorlar. devlet-i fehimaneye mi, ABDye mi AB ye mi..yazık.. ülke bunlara kalmamalı.acep bunların karşısında nasıl bel kivırıp, nuru ayn'ımsınız,ayagınızın türabı, def-i hacetiniz olayım diyorlar zaar. ne bilelim.
  • hursit dilaver

    14 Mart 2019
    1 1
    şurada anlaşalım..BEKA meselesini bir emekli asker tvde ,'biz tatbikatlarda da kullandık, BE KA deriz dedi.K harfini kalın okudu mesela.. ama bizim BEKA dediğimiz ( VE OKUNURKEN SON A HARFİ 2 ELİF MİKTARI UZATILMALI) ülkenin geleceği ile ilgili sorundu.iki BEKA ve BE KA arasında çook fark var. cahilliğime verin. allah kimseyi cahil etmesin tabi.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER