SİYASET

Fuat Uğur : "İcat" ve tarihi geçmiş konserve beyinler!

Tarih
28 Ekim 2015
İzlenme
2004 Kişi

28 Ekim 2015

Onu ilk kez Hürriyet’te akraba kontenjanından kendisine verildiği daha sonra anlaşılan köşesinde "Hz. Muhammed bu kadar istismar edileceğini bilse dini icat etmezdi" diye yazdığında fark ettim.


Melis Alphan hanım kızımız bu. Ona göre Hazreti Muhammed İslamiyeti icat etmiş!

Kendisini bu “icadından” dolayı herkes doğal olarak tebrik etti. Hatta gazetesi bile bu tebriklerden başını alamadığı için onu bir hafta istirahate çekti.


O vakit birkaç google sayfası karıştırdım. Meğer daha önce bir gazetenin magazin ekinde “moda eleştirmenliği” yapıp önüne geleni kıyafeti nedeniyle çiziyormuş. Ama moda yazarlığının “siyasi” yazılarından daha berbat olduğunu o yazılarını yerden yere vuran okur eleştirilerinden daha rahat anladım. PKK’nın yan kuruluşu bir televizyonda konuşurken gördüm bir ara. Kıyafetiyle bir zevksizlik abidesi gibi duran bir kızın nasıl olup da moda yazarı olabildiğine şaşırdığımı hatırlıyorum.


Hanım kızımız sonraki günlerde hızını alamayıp Soma faciasının ardından “Soma mağdurlarına yardım etmeyin, bu hükümete yarıyor” diye bir çağrıda da bulunmuştu.


Sizin de hemen aklınıza aynı şey geldi değil mi? Hani Almanya Şansölyesi Angela Merkel’e “Türkiye’ye gelmeyin Erdoğan’a yarıyor” diyen Mankurt zihniyeti.


Anladım ben, Hürriyet buluyor özel olarak böylelerini.


Dünkü yazısında “Eğitimde tek eksiğimiz Arapçaydı çünkü” başlığıyla Arapça’nın okullara seçmeli ders olarak konulmasını “İktidar, eğitimi kullanarak kendi ordusunu yaratma peşinde” diye yorumlamış.


Gelgelelim sayfa komşusu Ahmet Hakan eğitimde Arapça’ya karşı çıkanları “Fazlasıyla Arap düşmanı(kibarca ırkçı), Mankurt, riyakar, çifte standartçı ve Batıcı” bulduğunu yazmış. Malum, haftada iki kez doğruyu gösteriyor.


Twitter’da sıkıştırdım biraz küçük hanımı. Çareyi engellemekte buldu. İki tweet öncesinde de bizi “sansürcü kafa” olarak nitelemişti ha…


Hayat ne tuhaf, tarihi geçmiş bu konserve beyinlerin toplumdaki zehirleyici etkileri konusunda uyarıda bulunma görevi hiç bitmiyor.

Onları görünce ve tanıyınca “Beyinlerimiz savaşsın isterdim ama görüyorum ki silahsızsınız” diyen Kafka’nın sadece alay etmek için bu cümleyi kurmadığını daha iyi anlıyor insan.

Türkiye

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER