SİYASET

Fuat Uğur : Akşener, Adil Öksüz’ün yakalanmasından neden çok korkuyor?

Tarih
08 Haziran 2018
İzlenme
3433 Kişi

15 Temmuz darbe girişimi A planı değil, erkene alınmış B planıydı.

A planına göre; mayıs ayında MHP ele geçirilecek, ardından da Kemal Kılıçdaroğlu CHP’yi sokağa dökerek Gezi olaylarına benzer bir kalkışmanın fitilini ateşleyecekti. Bu kalkışma tüm Türkiye’yi sarmış ve ülke alevler içindeyken Meral Akşener ve ekibinin ele geçirdiği FETÖ’leştirilmiş MHP 1.000 kişiyle Külliye’yi işgal edecek, devamında da Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ yapılanması “Ülkedeki gidişatı” bahane ederek darbeyle yönetime el koyacaktı.

Meral Akşener tüm FETÖ’cü hâkimlerin verdiği desteğe rağmen MHP’de başarılı olamadı. Yüksek Seçim Kurulu’nun 27 Haziran’da Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı kesinleşene kadar MHP’de kurultay yapılamayacağına karar vermesi Meral Akşener ve FETÖ için tam bir yıkım oldu. Akşener bunun üzerine bir çakma kongre yapmaya kalkıştı, engel olan polisin tel örgülerine yapıştı ve saatlerce bırakmayıp Sorosçu yöntemle “direniş tiyatrosu” sergiledi. Kemal Kılıçdaroğlu da tabanını sokağa çıkarmak üzere cılız bir çağrı yaptı ama CHP’liler bu çağrıya yüz vermeyince darbe ertelendi. Yani FETÖ’nün A planı çökmüştü.

 

B PLANI DEVREDE AMA…

Fetullah Gülen bu başarısızlığa çok öfkelendi.

FETÖ iblisinin elbet bir B planı da vardı. Ardı arkası kesilmeyen başarısızlıklar yüzünden Fetullah’ın CIA’den yediği fırçanın haddi hesabı yoktu. 2015 yılının Ekim ayından itibaren ve 2016 sonbaharında yapılması planlanan darbe girişimine yani B Planına kalmıştı iş.

Lâkin o sıralarda gazetelere bazı haberler de sızmaya başlamıştı. FETÖ’cü askerlerden 500’e yakını YAŞ’ta tasfiye edilecekti.

Örgütün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz kimi “siyasetçi” ler ve FETÖ’cü generallerle bir araya gelip durumu değerlendirdi. Generaller tasfiyenin çok büyük olacağını raporlamıştı Adil Öksüz’e. Hepsine göre de DARBE ERKENE ÇEKİLMELİ ve Adil Öksüz bu “gerekliliği” F.G.’ye iletmeliydi. O “siyasetçi” de aynı kanaatteydi.

O sıralarda Türkiye’nin ilgisini en çok çeken siyasetçilerden biri de çıktığı FETÖ ve KRİPTO FETÖ televizyon istasyonlarındaki programlarda ikide bir “Ben Başbakan olacağım” diyen, Atatürk’ün o güzel sözünü gerekli gereksiz meydan mitinglerinde “Yurtta suuulh, cihanda suuuulh” diye tekrarlayıp duran (Bunun ne anlama geldiğini 15 Temmuz gecesi TRT’de okutturulan darbe bildirisinde gördük) Meral Akşener’di.

Hırsı iliklerine dek işlemişti. Tayyip Erdoğan’ı “Haşhaşi deyip durma bunun bedeli ağır olur” ya da “Tutuklanan tüm Cemaatçi polis memur ve müdürlerini iktidara gelince serbest bırakacağım” diye tehdit edecek denli kendinden geçen bir “siyasetçi” profili.

 

ADİL ÖKSÜZ “ERKEN DARBE” RAPORLARIYLA PENSİLVANYA’YA GİDİYOR

Adil Öksüz 11 Temmuz günü ABD’ye uçtu. Bu Öksüz’ün darbe girişiminden önceki son ABD seferiydi. Son bir yıl içinde defalarca gitmişti çünkü.

Adil Öksüz 13 Temmuz günü elinde Fetullah Gülen’in kararıyla geri döndü. Acil durum ilan edildi ve 15 Temmuz günü bütün birimlere tebliğ edildi. Darbe erkene alınmıştı.

15 Temmuz FETÖ’cü alçakların ve soysuzların sonu oldu. Fetullah dâhil hepsi neye uğradıklarını şaşırdı.

Başarısızlık üzerine FETÖ’cüler planı eleştirmeye başladı. Hatta Fetullah iblisi bile bir konuşmasında “Yola makam mevki için çıkarsanız Allah yardım etmez” dedi. Ümit Akdemir’in ABD’deki çiftliğin çevresinden aldığı bilgilere göre Fetullah bazı generallerle siyasetçilere kızmıştı. Darbenin erkene çekilmesi ısrarın bir takım kişisel hırslar sonucu olduğunu düşünüyordu.

 

ADİL ÖKSÜZÜN YAKALANMASINDAN KİMLER KORKAR?

Şimdi soru şu:

Adil Öksüz yakalanır ya da X ülke tarafından Türkiye’ye iade edilirse konuşur mu? Eğer konuşursa ne söyler?

Misal olarak; Adil Öksüz yakalandığında darbenin erkene alınması için rapor veren generallerin ve baskı yapan siyasetçilerin kim olduğunu tüm çıplaklığıyla anlatır mı?

Bu ihtimalden kim korkar? Ve hepsinden önemlisi NEDEN ÖN ALMAYA ÇALIŞIRLAR durup dururken.

İddialara göre darbenin siyasi ve bürokratik ayağı İstanbul Sarıyer’deki bir villada toplanıyordu. Adil Öksüz’ün bu siyasileri yönlendiren imamla irtibatlı ve koordineli olduğu söylentiler arasında. Bu villa FETÖ’nün Sarıyer yapılanmasının başındaki imamı olarak suçlanan ve 31 Ağustos 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Muzaffer Taşkın’ın villası mıydı?

 

MERAL AKŞENER TEKNEYLE GEÇEN O ŞAHSIN İSMİNİ AÇIKLAYACAK MI?

Şimdi onun İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı görevine getirilen Dr. Cengiz Tamer ile de çok yakın ilişkide olduklarını gazetelere yansıyan haberlerden öğreniyoruz.

Ama asıl mesele bu değil.

Meral Akşener 15 Temmuz darbe gecesini anlatırken yanında iki misafirinin olduğunu söyledi. Kendi ağzından onlardan birinin Genel İdare Kurulu üyesi Feridun Bahşi olduğunu öğrendik. Diğerinin adını ise vermedi. Darbe girişiminin başlamasından sonraki saatlerde o ismini vermediği konuğunu tekneyle Sarıyer’e yolcu ettiğini anlatıyor. Kimdi o konuğu?

Akşener doğru ya da yanlış mutlaka bir isim söyleyecektir ama yine de zikredeceği o ismi merak etmekteyim.

Ha bu arada Aytun Çıray’ın telaşla “24 Haziran öncesi adil Öksüz’ü yakalayıp bize iftira attıracaklar” demesinin arkasında neyin korkusu var?

Neyin peşindesiniz Meral Hanım?

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER