SİYASET

Dilek Güngör : İttifak değil fitnecilerin hayalleri parçalandı

Tarih
04 Mayıs 2019
İzlenme
1411 Kişi
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye İttifakı' ifadesinden sonra bir güruhun başlattığı "Cumhur İttifakı parçalanıyor" algısı tamamen çöktü. Zira ittifakın iki ortağı iki gündür öyle sert açıklamalar yapıyor ki... Umarım, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ardından dün Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden TOBB'un 75'inci Genel Kurulu için geldiğim Ankara'da Başkan Erdoğan'dan dinlediğimiz açıklamalar bu arkadaşların çenesini kapatmaya yetmiştir.
Açıkçası, konu başından beri o malum güruh tarafından kasıtlı bir şekilde yanlış aksettirildi. Onlar nasıl algılamak istiyorlarsa toplumu da öyle iknaya çalıştılar.
Düşünsenize, Başkan Erdoğan'ın "Türkiye İttifakı" söyleminden hareketle fitne pompalamak isteyenlere göre, adında Türkiye geçen bir ittifakta ideolojisi ve hayat görüşü Türk milliyetçiliği üzerine kurulmuş, milli bir doktrinden çıkan, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tutan bir parti olmayacaktı.
Ama kim Türkiye aleyhinde duruyorsa onun yanında saf tutan, her türlü terör örgütüyle kol kola giren, ülkenin algısını bozmak için çabalayanlar orada olacaktı.
Hem de, Türkiye'nin dört bir yandan ekonomik ve siyasi olarak kuşatılmaya çalışıldığı bir dönemde...
Halbuki, bana sorarsanız, Başkan Erdoğan'ın ilk günden itibaren kastettiği 'Türkiye İttifakı' ifadesi siyasi bir tanımlamadan daha öte bir şeydi.
Milli bir kavram olarak ortaya atılmıştı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER