POLEMİK

Canan Arıtman'dan kurultay eleştirisi

Tarih
18 Ocak 2016
İzlenme
1368 Kişi

 

CHP’nin eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, CHP’deki Genel Başkanlık ve Parti Meclisi seçim sonuçlarını AjansHaber’e değerlendirdi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinin büyük oranda çizik yemesi, delinmesi, genel sekreterin parti meclisine girememesi gibi durumlar umut olarak görünse de neticede değişen bir şey yok. Umut veren bir durum da söz konusu değil. Yazık oldu CHP’ye, yazık oldu Türkiye’ye…

“CHP HER GEÇEN GÜN BÜYÜK HASARLAR ALIYOR”

Sonuçlara bakıldığında ufak tefek umut ışıkları olsa da CHP’yi aydınlatmaya, Türkiye’yi aydınlatmaya yeteceğini düşünmüyorum. CHP’de hiçbir değişim olmadığı gibi ileriye dönük bir umudun da kalmadığını gösteriyor.  Her geçen gün CHP büyük hasarlar alıyor. Bir umut olmaktan çıkıyor. CHP’de isimlerden daha önemli olan şey yok edilen ideoloji.

“BU DURUM KILIÇDAROĞLU’NUN LİDERLİK VASFININ YERLERDE SÜRÜNDÜĞÜNÜN GÖSTERGESİ”

CHP’deki parti meclisi seçiminde genel başkan Kılıçdaroğlu’nun listesinin çizik yediğini görebiliyoruz. 52 kişilik listenin yarısı delindiyse genel başkanın o partide bir yöneticilik ve liderlik vasfının kalmadığını gösterir.  Ben daha önce hiçbir seçimde genel başkanlığı bu kadar yüksek bir oy ile kazanmış bir liderin hazırladığı listenin bu kadar çizik yediğini hatırlamıyorum. Bu durum Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderlik vasfının yöneticilik vasfının yerlerde süründüğünün göstergesidir. 990 oy alan bir genel başkanın listesinin bu kadar çizik yemesi de şaşırtıcı bir durum.

“CHP, TARİHİN TOZLU SAYFALARINA DOĞRU HIZLA YOL ALIYOR”

CHP’de bu durum böyle gitmez, en azından gitmemesi gerektiğini düşünüyorum. CHP, Türkiye için çok önemli bir parti. Ne yazık ki CHP, emperyalist işgal altında. CHP’nin bu emperyalist işgalden kurtulması gerekiyor.  Dışarıdan veya parti içerisinden CHP’ye yeni bir liderin bulunacağını düşünüyorum. Bu zor şartlarda o liderin mutlaka çıkartılacağı düşüncesindeyim ve bu lider CHP’li olacaktır. CHP, eğer bunu başaramazsa tarihin tozlu sayfalarına doğru hızla yol alıyor.

Kaynak: AjansHaber                     

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER