SİYASET

Abdulkadir Selvi : Erdoğan, İstanbul için hangi talimatı verdi

Tarih
12 Şubat 2018
İzlenme
2584 Kişi
 SAADET Partisi ve BBP’nin ittifakta yer alması konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yeni dönemi, yeni sistemi inşa ediyoruz. Bunu tek olarak düşünmeyin. Bu açık bir ittifak. Sadece MHP ile kalmayabilir. İki parti ile de görüşülüyor. Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi de bu ittifakta yer alabilir” sözleri ile gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun bir araya gelmesiyle ilk adım atıldı.

Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi, merhum Erbakan’ın yâdedildiği samimi bir ortamda gerçekleşiyor. Erdoğan, Türkiye’nin tarihinin en ciddi dış tehditle karşı karşıya olduğunu belirterek, ”Bütün milli ve yerli unsurların bu tehditler karşısında birlik ve beraberlik içinde olunması gereken günlerden geçiyoruz. Yerli ve milli olan herkesin elini taşın altına koyması gerekir” diyor.

Ancak Erdoğan ne kadar istekliyse, Saadet Partisi’nin o denli gönülsüz olduğu anlaşılıyor. Zaten görüşmeden bir gün önce Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından iktidara çok sert eleştiriler yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise siyasette ‘yerli ve milli ittifakın’ kurulması için çaba gösteriyor. “Minimum paydada değil, maksimum değerlerle hareket edeceğimiz partilerle temaslarımız olacak” diye bunu ortaya koyuyor.

Saadet Partisi’nin mesafeli tavrına rağmen, Büyük Birlik Partisi’nin ittifakta yer alma konusunda daha istekli olduğu söyleniyor. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, “Biz milli ve yerli ittifakı destekliyoruz” mesajı AK Parti cephesinde olumlu bir hava meydana getirmiş.

MHP ile ittifak tamam, SP ve BBP ile ittifak konusunda ise ilk yoklamalar yapıldı. Ama henüz bir heyet oluşturulması ya da temsilci tayin edilmesi aşamasına gelinmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli ve yerli unsurları bir arada buluşturmayı siyasi hayatının en önemli projelerinden biri olarak görüyor.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Asım

    12 Şubat 2018
    0 0
    Saadet Partisi maalesef eridi eridikçe de anlamsız bir şekilde Rahmetli Erbakan'ın çizgisinden uzaklaştı. % 1 olan oyu bu seçimde daha da düşecek.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER