SİYASET

Abdulkadir Selvi : Erdoğan açıkladı sıra İnce, Akşener, Demirtaş ve Karamollaoğlu’nda

Tarih
07 Mayıs 2018
İzlenme
1576 Kişi

CUMHURBAŞKANLIĞI Hükümet Sistemi kendi geleneğini oluşturuyor.

Meclis tarafından aday gösterilmeyenler millete gidiyor, 100 bin imza ile aday oluyor. Eski sistemde olsa partiler adaylarını çıkarır, milletvekili sayısına bakılır, asker ne diyor diye hesap edilirdi. Şimdi ise millet ne der diye bakılıyor.

Yeni döneme özgü adımlardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı manifesto oldu. Baştan hemen belirteyim Cumhurbaşkanı ayrıca bir de seçim beyannamesi açıklayacak. Böylece manifesto ile yeni dönemin ruhunu ortaya koyarken, seçim beyannamesi ile bunların nasıl hayata geçirileceği anlatılacak.

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı vizyonunu ortaya koyduğuna göre, diğer cumhurbaşkanı adayları Meral AkşenerMuharrem İnce, Selahattin Demirtaş ve Temel Karamollaoğlu’nun da seçim beyannamelerinden ayrı olarak manifesto açıklamalarını bekliyoruz. Zaten Erdoğan’ın arkasında 16 yıllık bir icraatı ve bir duruşu var. Asıl onların nasıl bir Türkiye, nasıl bir dünya vizyonuna sahip olduklarını ortaya koymaları gerekiyor.

Erdoğan’ın açıkladığı manifestoyu değerlendirdiğimizde ise, yeni bir yola çıkarken milletle yapılan bir ahitleşmeydi. Bir anlamda, Erdoğan güç odaklarıyla değil milletle sözleşme yaptı. Askeri vesayetin güçlü olduğu bir Türkiye’yi nasıl ki “milletin özne olduğu bir Türkiye” haline dönüştürdüyse, ahitleşmesini de yine milletle yaptı. ”Ahdim olsun ki, yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak” diye bir vizyon ortaya koydu. Özal cumhurbaşkanı seçildikten sonra Meclis’teki ilk konuşmasında üç hürriyeti ortaya koymuş, “Serbest düşünce, din ve vicdan hürriyeti ve teşebbüs hürriyeti” demişti. Bunlar tarihi belgelerdir.

ÜÇ İLKE

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • SERT

    08 Mayıs 2018
    0 0
    KESİNLİKLE BU ÇOK SERT ELEŞTİRDİ YÜKLENDİ GİBİ SÖZLERE KATILMIYORUM ANA MUHALEFETİN SÖYLEMLERİ HER ZAMAN YALAN FİTNE İFTİRA ÇAMUR AT İZİ KALMASADA DOĞRU OLMADIĞI ORTAYA ÇIKANA KADAR İZ KALSIN DİYEN VB NE KADAR AHLAKSIZLIK VARSA KULLANANLARA BENCE BU ELEŞTİRİLER ÇOK HAFİF KALIYOR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER