SİYASET

Abdulkadir Selvi : AK Parti, MHP ile seçime ortak girecek mi?

Tarih
16 Kasım 2017
İzlenme
1363 Kişi
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019’a kadar AK Parti ile birlikte olacakları yönündeki açıklaması siyasi kulisleri dalgalandırdı.
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bunun seçim ittifakı olarak yorumlanması için henüz erken olduğunu söyledi. “Parti organları karar verecek” demekle yetindi.

AK Parti, duruşunu belirlemek için Erdoğan’ın dönüşünü bekliyor. Ancak gelen bilgiler Bahçeli’nin açıklamasının Erdoğan tarafından olumlu karşılandığı yönünde. Zaten Erdoğan, uyum yasalarıyla ilgili çalışma yapan heyete, seçim ittifaklarına imkân veren bir düzenleme yapılması talimatını vermişti. CHP ya da HDP ile ittifak yapılmayacağına göre, buradaki muradın MHP olduğu anlaşılıyor. Hatta biraz daha netleştirirsek, Erdoğan’ın, “MHP ile seçim ittifakına imkân verecek bir düzenleme yapılması”nı istediği söyleniyor. Bahçeli birkaç kez cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı yönündeki sorulara tepki gösterdi ama Erdoğan, Bahçeli ile 2019’a da birlikte yürümeyi planlıyor. Diplomasi diliyle söyleyecek olursak, iki parti şimdilik stratejik ortak. İleride ne olur bilemem.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER