GÜNCEL

Yunan yayın kuruluşu MEGA TV'de, Yunanistan’ın karasularını 12 deniz miline çıkarmak için Türkiye'de siyasi kaos oluşmasını beklediği söylendi

Tarih
09 Ocak 2023
İzlenme
325 Kişi
Yunan yayın kuruluşu MEGA TV'de, Yunanistan’ın karasularını 12 deniz miline çıkarmak için Türkiye'de siyasi kaos oluşmasını beklediği söylendi


Yunan yayın kuruluşlarından MEGA TV'de, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde karasularını 12 deniz miline çıkarma olasılığı konuşuldu.

Çevirisinin Youtube kanalı WOS tarafından yapılan yayında, Yunanistan’ın karasularını genişletmek için Türkiye'de bir kaos oluşmasını beklediği vurgulandı.

YUNANİSTAN'DA GÜÇLÜ HÜKÜMET, TÜRKİYE'DE SİYASİ KAOS BEKLİYORLAR

Yunanistan'da yapılacak seçimde güçlü bir hükümetin çıkması durumunda ve Türkiye'nin ise siyasi bir kargaşa içine girmesi halinde Yunan hükümetinin Ege Denizi'nde karasularını 12 mile çekilebileceği belirtildi. 

"HER ŞEY AYARLANDI"

Yunanistan'ın Türkiye'nin siyasi kaosa girmesini beklediğini söyleyen Yunan gazeteci Christina Korai, "2 ay önce bu yayında ne demiştik hatırlayın. Her şey ayarlandı, sadece cumhurbaşkanlığı kararnamesi gerekiyor. Bu uygulayabileceği bir haktır, kimseye sormamıza gerek yoktur. Ancak bu genişleme Girit'in güneyiyle ilgili. Ege'den de bahsediyoruz. Ana odak noktası burası. Bu yüzden seçimlerden sonra olmasını bekliyoruz. O zaman yapılacak." dedi.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER