GÜNCEL

Yunan gazeteci İmamoğlu'na Ayasofya'yı sordu

Tarih
11 Haziran 2020
İzlenme
3014 Kişi
Yunan gazeteci İmamoğlu'na Ayasofya'yı sordu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yunanistan’da yapılan uluslararası Delphi Ekonomi Forumu'na telekonferasla katıldı.

İmamoğlu’na katıldığı panelde, Ayasofya'nın ibadete açılması konusu hakkındaki görüşleri soruldu.

Gazeteci Alexis Papachelas, İmamoğlu'na “Ayasofyanın ibadete açılması ile ilgili düşünceleriniz nedir?” sorusunu yöneltti.

"İHTİYAÇ BULUNDUĞUNA İNANMIYORUM"

İmamoğlu soruya, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor.

"BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL"

Türkiye’deki ibadethanelerden ve tarihi eserlerden merkezi hükümet, Turizm Bakanlığı ve kurumları sorumlu. İstanbul Belediye Başkanlığı'nın sorumluluğu altında bulunmuyor." ifadeleriyle cevap verdi.

"AYASOFYA ORTAK MİRAS"

Aynı panelde bulunan Atina Belediye Başkanı Bakoyannis ise İmamoğlu'nun sözleri üzerine Ayasofya’nın dünya kültür mirası olduğu söyleyerek, "Hristiyanların İstanbul’a gösterdiği özel sevginin bazen yok yere gerginliklere yol açtığı” görüşünü savundu. (Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • BARIŞ

    12 Haziran 2020
    1 0
    Şunu haber yapıp milleti günaha sokmayın. Bunun yüzünden facebukumu kapattım.heryerde karşıma çıkıyor. Eşşeğin yemediği ot burnunun dibinde bitermiş.
  • HAYDAR TOPÇUOĞLU

    12 Haziran 2020
    2 0
    doğru senin ihtiyacın olmayabilir doğru onun büyüklüğünden 2 veya 3 katı daha büyük cami yapılabilir ama şu kesinki FATİHİ İSTANBULUN FETHİNİ yani PEYGAMBER EFENDİMİZİN SV.övgüsüne layık bir baş komutanı anlatamaz açıldığında sen ve senin gibi kim zürriyetinde kim varsa gelip kılmaz olur biter.
  • Mehdi Erdoğan

    12 Haziran 2020
    0 0
    Rabbbim şu coronalı günler de liderimiz yüzü suyu hürmetine, onun yanında bizim gibi aciz kalan kullarına bile yardım ediyor.Reisimiz zaten Allah tarafından korunuyor.İnşallah rabbim bizi de korur.Buk Ekrem imamoğlu da reisimizin bir bedduasına bakar da reisimiz acıdığı için beddua etmiyor.
  • yandaş

    12 Haziran 2020
    0 0
    Yahu sanane. Git yol yap. Git Haliç'i temizle. Sokakları temizle. İstanbul için bişeyler yap. İnşallah Ayasofya ibadete açılacak İnşAllah... Sen de öyle bakacaksın...
  • Ali

    12 Haziran 2020
    1 0
    Lan sen yunan piçisin şerefsiz vatanını satan müpdezel
  • VATANSEVER

    11 Haziran 2020
    6 0
    Cenabet Yunan sen önce kapısına kilit vurduğun,yıkıp tarumar ettiğin camilerin hesabını ver, Ayasofya senin neyine? O Fatih Sultan Mehmet'in Mülküdür Camidir ve Bize mirastır.
DİĞER MAKALELER