GÜNCEL

Volkswagen CEO'su istifa etti! Yerine dünya devinin patronu geçecek

Tarih
25 Temmuz 2022
İzlenme
606 Kişi
Volkswagen CEO'su istifa etti! Yerine dünya devinin patronu geçecek

Normal şartlarda sözleşmesi 2025'te sona erecek olan Volkswagen CEO'su Herbert Diess istifa ettiğini duyurdu. Diess'in yerine Porsche'nin CEO'su olan Oliver Blume geçecek.

 

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess, istifa ettiğini duyurdu. 2018'de CEO koltuğuna oturan Diess'in yönetim kurulu ile 'karşılıklı uzlaşarak' 1 Eylül'den itibaren görevini devredeceği kaydedildi.

Diess'in normal şartlarda sözleşmesi 2025'te sona erecekti. Bu nedenle, söz konusu istifa şirket içinde sürpriz olarak yorumlandı.

VW boss Herbert Diess exits three years early after turbulent tenure | Volkswagen (VW) | The GuardianDiess'ten boşalacak VW CEO'su görevine ise halihazırda Porsche'nin CEO'su olan Oliver Blume'nin getirileceği açıklandı.

Porsche CEO Oliver Blume takes over as head of Volkswagen Group - Inspiration 2 DayVolkswagen finans direktörü Arno Antlitz de, yeni dönemde Alman üreticinin COO koltuğuna oturacak.

Diess, 2015 yılında Volkswagen'in başını çektiği 'dizel skandalı' sonrası gelişen süreçte, otomotiv endüstrisinin elektrikli otomobillere yöneldiği bir dönemde Volkswagen' liderlik etti.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER