EĞİTİM

Üstün Dökmen'den başörtülü öğretmenler için skandal sözler

Tarih
07 Mart 2019
İzlenme
2759 Kişi
Üstün Dökmen'den başörtülü öğretmenler için skandal sözler

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rehberlik öğretmenlerine yönelik düzenlenen eğitim seminerine başörtüsü karşıtlığı damgasını vurdu. Seminere konuşmacı olarak çağrılan ve TRT’de uzun yıllar “Küçük Şeyler” adlı programla yıldızı parlatılan Psikolog Üstün Dökmen, “Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; rehberlik öğretmeni de başörtülü biri olamaz. Meslek icra edilirken ‘İnşallah, Maşallah, hayırlısıyla’ gibi cümleler sarf edilmemelidir” ifadeleriyle dini değerlere saygısızlık etti.

Üstün Dökmen'den başörtülü öğretmenler için skandal sözler 

"VESAYETE SELAM GÖNDERİYOR"

Dökmen’in söylemlerine tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi, şu açıklamada bulundu: “Üstün Dökmen, bilim ve psikoloji adı altında kin kusarken, bu cüreti nereden almaktadır? Başörtülüsü, başörtüsüzü barış içinde ve kardeşçe yaşadığımız bir toplumda, sürekli ‘başörtüsünden çekiştirmek’ hangi klinik vakanın tarifidir? Ya da 28 Şubat’ta psikolojisi harap edilmiş binlerce kardeşimizin yenmiş hakkı hangi bilimsel tarif ile iade edilebilecektir? Belli ki şer uyumamaktadır, bazen siyasetçi, bazen bürokrat, bazen de psikolog olarak karşımıza çıkmaya ve değerlerimize bazen direkt, bazen de süslü cümlelerle küfretmeye devam etmektedir. ‘Bin yıl sürecek’ 28 Şubat’ın zulüm süreci hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir. Tam da o dönemi lanetlediğimiz günlerde gerçekleşen bu olay vesayete selâm göndermek, zulmü geri çağırmak değil midir?”

 

BAŞÖRTÜLÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEPKİ GÖSTERDİ

Skandal seminerle ilgili, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, kendisinin de 28 Şubat başörtüsü mağduru olduğunu belirterek, o süreçte 6 yıl örtüsü sebebi ile mesleğini yapamadığını hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Rehber öğretmenlere yönelik bir seminer. Seminer boyunca programda değildim. Programın bitiminde salona geldim. Dökmen’in programda sarf ettiği sözleri duymadığım ve orada herhangi bir arkadaşımın bu konuda bana bilgi vermediği için herhangi bir tepki göstermem mümkün değildi. Eğer sarf ettiği sözleri duymuş olsaydım toplantıyı o anda bitirirdim. Değil Üstün Dökmen kim olursa olsun bu tür konuşmalara prim verecek bir insan değilim.” dedi.

(YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    08 Mart 2019
    0 0
    DAM DÖ SİYONDA BİZİM MÜSLİM TURKLERE EGİTİM VEREN RAHİBE VE PAPAZLAR ZÜNNARLI VE HAÇLI.. ama o dam dö siyon. lozan vesayetli. öyle de kalacak. bu ülkenin türk vatandaşı değil de dünya vatandaşı yetişmesi için çalışır.sosyetemiz uymalı buna tabi.o okullara dokunamazsınız. anında öperler adamı.RESÜLÜMÜZ NE DEMİŞTİ..ileriye doğru hüzünlü bir bakışla, BU DİN GARİP GELDİ GARİP GİDER demişti.. bu günleri veİNGİLİZ KONTROLLÜ VE VESAYETİ ALTINDAKİ Müslimleri gördü DEMEK.
  • hursit dilaver

    08 Mart 2019
    0 0
    hemen saadet partisine kaydolsun. eger bir erken seçim ihtimali olursa kesin mebus olur. HEMEN TEMEL MOLLAYA TEKLİF EDİN. BU CEVHERİ KAÇIRMASIN. TÜRKİYEDE İSLAMI YIKMAK İÇİN BİRE BİR BİR GÖRÜŞÜ VAR. dayanın az kaldı. bu topraklardan bu müslimci partiler sayesinde islam yok olacak. sonra da budist, ya da yogacı, ya da kamalist oluruz kurtuluruz.aaah nerdesin CÜCELOĞLU.. BİZİ KİMLERE BIRAKMIŞSIN.
  • Tespit

    08 Mart 2019
    3 0
    Söylenenler ortada da, bunları kayda değer bir meseleymiş gibi haberleştirmekte ayrı bir ucubelik olsa gerek. Bu kafadakiler hep olacak. Yaptıklarını haber diye alıp halka yansıtarak palazlanmalarına vesile olmaya gerek yok. Ayak yolunda hacet görürken, neticeden kopup düşerek kubura karışan bir kılın değeri kişi için ne kadar ise, bu zihniyetteki insanların fikirlerinin yahut sözlerinin bizdeki değeri de o kadardır.
  • turgut

    08 Mart 2019
    4 0
    zavallı..
  • Mustafa

    07 Mart 2019
    3 0
    Doktor hasta ben hasta diye bir söz var ya.Tıpkısı ve aynısı bu. Pisikoloğ Beyefendinin söylediği söze bak. Rehber kişiler şunları bunları yapmalı, şunları bunları yapmamalı imiş. Hadi oradan... Sen bu sözle psikoloğ isen bende demir yoluyum. Sen nasıl bu milletin değerlerine yön verirsin? sen kimsin ya..? Şu saatten sonra hiç yakıştı mı bu.Bu şahsı söylemlerinden dolayı kınıyorum.
  • AYHAN YILMAZ

    07 Mart 2019
    2 0
    neden adam dediklerimiz kendisini saygıyla dinlediklerimiz bize yol gösteren insanlar neden bir bir özümüzden ve gözümüzden düşüyor? hırıstiyan psikolog haç taksın isteyen öğretmende başörtüsü bunu benim gibi cahil mi öğretecek? başörtülü öğretmenle,haç takan bir psikologla sarhoş bir pilot aynı kefeye konur mu?
  • mehmet

    07 Mart 2019
    4 0
    Her üren kelbin (köpeğin) ağzına taş atsan dünyada taş kalmaz
DİĞER MAKALELER