GÜNCEL

Ümitcan Uygun'a 10 yıl hapis cezası

Tarih
13 Nisan 2022
İzlenme
358 Kişi
Ümitcan Uygun'a 10 yıl hapis cezası

Ankara'da evinde ölü bulunan 21 yaşındaki Aleyna Çakır'la tüm Türkiye'nin tanıdığı Ümitcan Uygun, aylar sonra Mamak ilçesinde ölü bulunan Esra Hankulu davasında 'kasten öldürme' suçundan tutuklanmıştı.

Uygun hakkında sunulan mütalaada, 'kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edilmişti.

Ek mütalaada ise Uygun'un cinayeti soğukkanlı bir şekilde işlediği, delilleri kararttığı belirtilerek geçmişi de göz önünde bulundurularak verilecek cezada takdir indirimi uygulanmaması istenmişti.

Dava karara bağlandı

Kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Esra'nın ölümüyle ilgili davada bugün karar çıktı.

'Ben öldürmedim' dedi, indirimsiz 10 yıl ceza aldı

Ankara 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık Ümitcan Uygun ile taraf avukatları hazır bulundu. Mahkemede son savunmasını yapan Uygun, "Doğru bir tanedir ve er ya da geç ortaya çıkacaktır. Ben kimseyi öldürmedim, beraatımı talep ediyorum." dedi.

DHA'nın haberine göre; avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Uygun'a 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Kararda takdir indirimi uygulanmadı. Hükümle beraber sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER