GÜNCEL

Ümit Özdağ'ın danışmanı mason derneği üyesi çıktı!

Tarih
13 Ocak 2024
İzlenme
421 Kişi
Ümit Özdağ'ın danışmanı mason derneği üyesi çıktı!

Masonik Lions Clubs International veya Lions Kulübü, 1917'de ABD'nin Illinois eyaletine bağlı Chicago kentinde, Melvin Jones tarafından kuruldu. Birçok ülkede faaliyet gösteren Lions Kulübü masonluk faaliyetleri ile tanınıyor. Zafer Partisi İzmir Kadın İş İnsanları Çalışma Komisyonu Başkanı Ayhan Seyfeli'nin de bu kulübe üye olduğu öğrenildi.

İSMET İNÖNÜ İZİN VERDİ

Türkiye’de bu mason kulübünün açılmasına ve faaliyet göstermesi dönemin Hükümet Başkanı İsmet İnönü izin vermişti.

”İçişleri Bakanlığının 30-3457/38530 sayılı yazısı üzerine 3512 sayılı, kanunun 10. maddesine göre Bakanlar Kurulunca 01.04.1963 tarihinde Lions  International Kulübünün Türkiye’de kurulmasına karar verilmiştir.”

LİONS KULÜBÜ KİMDİR?

Belli şartları ve  çalışma kuralları olan Lions Kulüpleri, milliyet ve din farkı  gözetmedikleri için daha çok okumuş ve sosyal çevresi geniş kimselere üye kaydı yapmaktadırlar. Üye olabilmek için aranan şartlar ise adayın iki üye tarafından tavsiye edilmesi ve kulüp tarafından davet edilmesidir. Tavsiye edilen aday hakkında geniş bir soruşturma yapıldıktan sonra  üyeliğe kabul edilmek üzere davet edilir.

Amblemlerindeki  sola dönük aslan kıvanç duyulan hizmetleri, saga dönük aslan ise  geleceğin aşamalarını simgeler. Aslında her ikisi de Yahudi kültüründen gelen sembollerdir.

Lions kulüpleri de diğer mason locaları ve kulüpleri gibi insanları aldatmak ve insanlığa hizmet  yaptığına inandırmak için masonluk faaliyetlerinin dışında, hastalar için yardım programları, genel sosyal refah projeleri,  bilginin özendirilmesi ve Birleşmiş Milletlerin desteklenmesi gibi  çalışmalar ve programlar düzenlemektedirler.

AŞAĞIDA  İSMİ GECEN KİŞİLER BIR ARAYA GELEREK ULUSLARARASI LIONS KLÜPLER  BIRLIGINI KURDULAR. DR. WILLIAM P. WOODS ILK GENEL BASKAN SEÇILDI.

  • SİGORTACILIK YAPAN MELVIN JONES
  • OPTIMIST KULÜBÜ BASKANI HARLINGTON WOOD
  • YUVARLAK MASA SOYLU SÖVALYELERI ÖRGÜTÜ BASKANI CLAUDE RITTER
  • ULUSAL KANUN KOYUCULARI MENSUPLARI BASKAN YARDIMCISI ALBAY JOHN THOMAS TAYLOR
  • AMERIKA KARSILIKLI ILKELER KLUBÜ BASKANI DR. CHARLES ROTH, CIVITAN KLÜBÜ BASKANI JAMES MAC LEAN,
  • SONRADAN ULUSLARARASI LIONS’UN BASKANI OLAN BEN RUFFIN,
  • AMERIKA IS KLUPLERI 2. BASKAN YARDIMCISI JAMES HAGE,
  • KOZMOPOLITAN KLUBÜ ESKI BASKANI JOHN PETRITE,
  • BORSA KLÜBÜ SAYMANI ROBERT NITSCHE

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER