GÜNCEL

Türkiye’nin merakla beklediği ‘Suriyeliler’ anketi açıklandı! Şaşırtan sonuçlar

Tarih
06 Aralık 2019
İzlenme
1275 Kişi
Türkiye’nin merakla beklediği ‘Suriyeliler’ anketi açıklandı! Şaşırtan sonuçlar

Araştırmacı Adil Gür, Türk-İş Genel Kurulu’nda göçmenlerle ilgili sunum yaptı. Gür’ün araştırmasına göre Suriyelilerin yüzde 44’ü vatandaşlık verilmesi durumunda ülkesine gitmeyeceğini bildirdi. Yüzde 30’u da “Belki giderim, belki gitmem” cevabını verdi.

Adil Gür’ün sunumuna göre, Suriyeliler Türkiye’ye ekonomik nedenlerle geldiklerini belirtiyor. “Ülkenize yeniden dönmeyi düşünüyor musunuz” sorusuna 4 göçmeden biri “Dönmek istiyorum” cevabını verdi. Yüzde 40’ı ise “Ben ülkeme dönmek istemiyorum” dedi.

adil gür ile ilgili görsel sonucuCumhuriyet’teki habere göre “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık verirse Türkiye’de kalır mısınız” sorusuna yüzde 44’ü “Kalırım” cevabını verdi. Buna karşın yüzde 23’ü ise bu soruyu “Ne olursa olsun ben ülkeme dönmek istiyorum” diye cevapladı. “Avrupa’ya ya da başka ülkeye gider misiniz” sorusuna ezici çoğunluk “Hayır, gitmem” cevap verdi. “Türkiye’de ailenizden kimler var” sorusu üzerine Suriyelilerin neredeyse tamamı ailesiyle yaşadığını bildirdi. Suriyelilerin dışındaki göçmenler ise daha çok ailesi olmadan Türkiye’de yaşıyor.

suriyeliler ile ilgili görsel sonucuTürkiye’de mutlu musunuz” sorusuna yüzde 85 “Türkiye’de yaşamaktan mutluyuz”, “Türkiye’de kendinizi güvende hissediyor musunuz” sorusuna ise neredeyse yüzde 100’e yakın oranda “Güvende hissediyoruz” karşılığı geldi. Göçmenler Türkiye’de geleceklerinin çok iyi olacağını da düşünüyor. “Kötü olacak” diyenler yüzde 10’un altında kaldı. Devletin yaklaşımından, sağlık hizmetinden memnun olanların oranı yüzde 85’lere ulaşıyor. Gür, “Sokaktaki vatandaş bu kadar memnun değil” dedi. 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER