GÜNCEL

Türkiye, ABD’nin talebini reddetti

Tarih
02 Mart 2019
İzlenme
1280 Kişi
Türkiye, ABD’nin talebini reddetti

Türkiye, ABD yönetiminin Rus yapımı S-400'ler yerine ABD yapımı füze sistemi Patriot'ların alınması için yaptığı son teklifi de reddetti. Türkiye'nin ABD’ye resmen ilettiği “teklif yeterli değil” yanıtının, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in Ankara’ya yaptığı ziyaretten sadece saatler sonra geldiği öğrenildi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'ya bilgi veren yetkililer, ABD'nin teslim tarihini geri çekerek ve fiyatı da düşürerek yaptığı son teklifin içinde teknoloji transferinin yer almadığını, bu nedenle de Ankara tarafından kabul görmediğini ilettiler. Ancak yetkililer, ABD'nin teklifi daha iyi koşullara çekmesi halinde, yeniden görüşmeler için kapıyı da kapatmadılar.

Amerikalı yetkililer daha önce yaptıkları açıklamada, Türkiye’nin Rusya'dan S-400 satın alımını tamamlaması ve füzelerin teslim edilmesi halinde, Türkiye'ye Amerikan yaptırımı uygulanabileceğini ifade etmişlerdi. Rusya ise, S-400'lerin ilk bölümünün yaz aylarında Türkiye'ye tesliminin başlayabileceğini açıklamıştı.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    03 Mart 2019
    0 0
    birileri diy0r ki. TABİ SİZ AKPYİ İKTİDAR ETTİNİZ. ŞİMDİ KARA KARA DUŞUNUY0RSUNUZ: bizi iktidar etseydiniz, nasıl KEMAL DERVİŞ ZAMANINDA BİR GECEDE EKİM DİKİM İŞLERİ,ZİRAAT İŞLERİNİ URETİMİ FALAN HALLETTİK. UNUTTUNUZ Dİ Mİ. ŞİMDİ BAKIN AKP YE LAF GEÇİREMİY0RSUNUZ 000H 0LSUN..aynen böyle diy0rlar ABDye . 0nlar da pışman aaah kemal dervişli yıllar diy0rlar.
  • hursit dilaver

    02 Mart 2019
    0 0
    UNUTMAYIN, 0 PATRİY0TLARI KULLANACAK 0LANLAR İSRAİLLİ VE AMERİKALI ASKERLERDİR. İSRAİLDE PARALEL KUMANDASI VARDIR. DIŞTAN BİR SALDIRI 0LDUĞUNDA BİZDEN PATRİY0T KALKAR AMA İSRAİL VE ABDLİ D0STLARIMIZ BUNU DURDURUR, PATLATIR VE YANLIŞLIKLA BİR ŞEHRİMİZE DUŞURUR. muaveneti unutmayın.hadi bakalım.. biraz kafa y0run..
  • Hakan

    02 Mart 2019
    0 3
    Kapıyı açık bıraktık??? 3 -4 ay sonra ambargo yu yiyince özür diler hemen yollayın deriz Rusya sen kim köpeksin deriz.Dış politikada dansöz gibi olduk.
DİĞER MAKALELER